L.Linkevičius: Baltarusijos žmonės bijo permainų

Baltarusijos gyventojai bijo

L. Linkevičius pabrėžė, kad pirmiausiai reikia sulaukti rinkimų pabaigos ir tik tuomet bus galima kalbėti apie sankcijų panaikinimą.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
L. Linkevičius pabrėžė, kad pirmiausiai reikia sulaukti rinkimų pabaigos ir tik tuomet bus galima kalbėti apie sankcijų panaikinimą.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2015, 1:52 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 7:18 PM

„Žmonės iš tikrųjų bijo permainų, nes nežino, kas po jų bus. Jie turi galbūt tą minimalų tokį gyvenimo lygį, kuris yra toks, koks yra, bet jie nežino, ar bus geriau“, – LRT radijui sekmadienį sakė Linas Linkevičius.

Anot jo, visgi Baltarusijoje galima matyti pozityvių permainų ir nors šalis yra priklausoma nuo Rusijos, stengiasi išlaikyti balansą santykiuose su Vakarais.

„Kalbėti apie savarankiškumą tos šalies yra sudėtinga, bet mes negalime nevertinti tokių faktų tarptautinėje politikoje, kad Baltarusija nepripažino Pietų Osetijos ir Abchazijos aneksijos, taip pat nepalaikė ir to, kas įvyko Kryme, neprisidėjo prie ekonominių sankcijų, kurias taikė Rusija prieš mus. Turime vertinti, negalvodami, kad ten kažkas idealu yra, bet tie poslinkiai pozityvūs – dalyvavimas Minsko procese, paleidimas politinių kalinių“, – tikino ministras.

Anot jo, Europos Sąjunga panaikins sankcijas Baltarusijai tik tuomet, jei rinkimų metu ir iškart po jų neįvyks nieko netikėto.

„Sankcijų panaikinimas keturiems mėnesiams įvyks tik tuo atveju, jei per rinkimus neįvyks nieko netikėto, arba po rinkimų iškart. (...) Mūsų sprendimas Europos Sąjungoje užims tam tikrą laiką ir mes stebėsime atidžiai situaciją Baltarusijoje“, – sakė L.Linkevičius.

Anot jo, keturių mėnesių sankcijų laikotarpis pasirinktas, kad nebūtų taip, jog Baltarusija teigiamus žingsnius atliktų tik vieną kartą: „Tiesiog toks sutarimas, kad tai nebūtų baigtinis, darome viską etapais, kad tai nebūtų veiksmai šie teigiami, kad nebūtų proginiai, vienetiniai, kad tikrai būtų sistema, tai tam reikia laiko. Tai iš karto po rinkimų spręsti nebūtų labai racionalu“.

Tačiau ministras pabrėžė, kad pirmiausiai reikia sulaukti rinkimų pabaigos ir tik tuomet bus galima kalbėti apie sankcijų panaikinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.