Rinkimus Baltarusijoje stebinti B.Vėsaitė: pažeidimų nepastebėta

Baltarusijos prezidento rinkimuose

„Viskas labai taikiai, ramiai, be įtampos. Jokių pažeidimų mes nepastebėjome“, – BNS telefonu iš Baltarusijos sakė rinkimus stebinti B.Vėsaitė.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
„Viskas labai taikiai, ramiai, be įtampos. Jokių pažeidimų mes nepastebėjome“, – BNS telefonu iš Baltarusijos sakė rinkimus stebinti B.Vėsaitė.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2015, 8:24 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 5:43 PM

„Viskas labai taikiai, ramiai, be įtampos. Jokių pažeidimų mes nepastebėjome“, – BNS telefonu iš Baltarusijos sakė rinkimus stebinti B.Vėsaitė.

Anot jos, popiet gerokai padidėjo rinkėjų aktyvumas – iš ryto skirtingose apylinkėse buvo matyti vos keletas žmonių, tačiau vėliau jų balsuoti atėjo daugiau. Parlamentarė mano, kad rinkimus bus galima laikyti įvykusiais.

„Žinokit, aktyvumas labai padidėjęs buvo būtent maždaug nuo 11 valandos. Kai mes perpiet atvažiavome į Lydą, jau buvo oficialiai prabalsavę ten virš 50 proc. rinkėjų, tai manau, kad bus įvykę rinkimai“, – teigė B.Vėsaitė.

Apžvalgininkai užtikrintai prognozuoja pergalę daugiau nei 20 metų šalį valdančiam Aleksandrui Lukašenkai.

Su A.Lukašenka sekmadienį varžosi pilietinės kampanijos „Sakyk tiesą!“ aktyvistė Tatjana Korotkevič, Baltarusijos kazokų vyriausiasis atamanas Nikolajus Ulachovičius ir Baltarusijos liberalų demokratų partijos pirmininkas Sergejus Gaidukevičius.

Iš keturių kandidatų vienintelė 38 metų T.Korotkevič vykdė kažką panašaus į politinę rinkimų kampaniją, kurios metu rengė susitikimus su rinkėjais provincijoje ir dalijo interviu.

Jeigu rinkimai vyks be incidentų, tai Europos Sąjunga 61 metų A.Lukašenkai, ilgiausiai Europoje savo pareigas einančiam valstybės vadovui, kuris neretai yra pavadinamas paskutiniu Europos diktatoriumi, gali panaikinti sankcijas, paskelbtas dėl daugybės žmogaus teisių pažeidimų.

A.Lukašenka jau penktą kartą dalyvaus kaip kandidatas prezidento rinkimuose. Jis buvo išrinktas 1994, 2001, 2006, 2010 metais. Paskutinius rinkimus aptemdė griežtas susidorojimas su opozicija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl įvyko visuotinis elektros išjungimas Ukrainoje?