Antakalnio gyventojai džiaugiasi: „Laukiame K.Brazauskienės!“

Trylika metų pragyvenusi Turniškėse Algirdo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė turės kraustytis iš prestižinės vietos. Baigėsi panaudos sutartis, pagal kurią ji galėjo gyventi Turniškių rezidencijoje.

Jurijaus buto planas labai panašus į to, kuris siūlomas K.Brazauskienei.<br>T.Bauro nuotr.
Jurijaus buto planas labai panašus į to, kuris siūlomas K.Brazauskienei.<br>T.Bauro nuotr.
K.Brazauskienė sakė, kad pro šias duris įžengti nenori.<br>T.Bauro nuotr.
K.Brazauskienė sakė, kad pro šias duris įžengti nenori.<br>T.Bauro nuotr.
Jurijus džiaugiasi erdvia virtuve.<br>T.Bauro nuotr.
Jurijus džiaugiasi erdvia virtuve.<br>T.Bauro nuotr.
Vaizdas pro langą.<br>T.Bauro nuotr.
Vaizdas pro langą.<br>T.Bauro nuotr.
Vaizdas pro langą.<br>T.Bauro nuotr.
Vaizdas pro langą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Evelina Valiuškevičiūtė

Oct 12, 2015, 10:22 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 4:12 PM

Vyriausybė K.Brazauskienei siūlo Vidaus reikalų ministerijos (VRM) žinybinį butą Antakalnyje. Tačiau pati K.Brazauskienė į jį neketina įkelti kojos.

„Siūlo žinybinį butą, o jeigu po metų sakys, kad parduoda šitą butą? Tai aš turėsiu vėl kraustytis? Tikras pasityčiojimas iš žmonių. Jeigu man nepratęs sutarties Turniškėse, susirasiu pati kur gyventi.

Ir jeigu įstatymo nenaikina ir jis veikia, panaudos sutartį sudarys su tuo objektu, kurį aš nurodysiu. Aš galiu pabrėžti – aš nieko nereikalauju, neprašau, o vadovaujuosi Lietuvos įstatymais“, – sakė K.Brazauskienė.

Kaimynai laukia su džiaugsmu

Antakalnio gatvės, kurioje yra žinybinis butas, gyventojai, išgirdę naujieną apie galimai atsikraustančią kaimynę, netvėrė džiaugsmu. Žinią jie aptarė tarpusavyje.

Daugiabutyje gyvenantis Jurijus sakė, kad keturių kambarių butas, siūlomas prezidento našlei, yra tikrai geras.

„Mes būtume laimingi, jeigu čia apsigyventų K.Brazauskienė! Gal ir mūsų butų vertė pakiltų? Iš pradžių apsidžiaugėme, o po to pagalvojome – kur ji čia važiuos... Į tokį butą. Kita vertus, ten remontas padarytas“, – svarstė Jurijus.

Vyras aprodė savo beveik 100 kv. metrų ploto butą – yra prieškambaris, erdvi virtuvė ir vonia, tamsus kambarėlis, du miegamieji ir svetainė.

„Tas butas, kurį siūlo, turi dar vieną papildomą kambarį. Mano butas yra erdvus, o ką jau kalbėti apie tą, kuris du aukštai virš manojo. Šiaip tas butas kaip mano ir kaimyno, kur viršuje gyvena. Pas jį dažnai užeinu“, – dėstė Jurijus.

Jurijus pasakojo, kad praėjusią savaitę buvo didelis sujudimas. Į butą, kuriame gali apsigyventi K.Brazauskienė, atvažiavo daugybė specialistų, vertino jo būklę.

„Man atrodo, tai labai geras butas, aišku, jai per prastas. Šiaip ta moteriškė bajava, kai tokia kaimynė, pažintys ir visa kita, gal ir remontą galėtume pramušti greičiau?“ – kalbėjo jis.

Namo gyventojas pridūrė, kad su K.Brazauskiene būtų ir pokalbio temų. Mat Jurijus priklausė Sarybų Sąjungos Komunistų partijos Centro komitetui.

„Algirdas Brazauskas taigi mano šefas buvo (1988 m. A.Brazauskas buvo išrinktas CK pirmuoju sekretoriumi. – Red.). Visi, kas šiame name gyvena, yra dirbę Centro komitete“, – sakė jis.

Turės kraustytis iš Turniškių

Sprendimas dėl turto perdavimo K.Brazauskienei buvo priimtas 2010 m. liepą Vyriausybės nutarimu. Buvo sudaryta 5 metų panaudos sutartis. Jos terminas baigėsi sekmadienį, spalio 11 dieną.

Prezidento įstatyme numatyta, kad jeigu Respublikos prezidentas eidamas pareigas ar pasibaigus kadencijai miršta, jo sutuoktiniui, jei šis pageidauja, panaudos pagrindais suteikiamas būstas (gyvenamosios patalpos) Vyriausybės nustatyta tvarka.

„Turniškių teritorija, kur K.Brazauskienei Vyriausybės nutarimu buvo laikinai, 5 metų laikotarpiui, suteiktas būstas, yra Vadovybės apsaugos departamento saugomas objektas.

Šios teritorijos nuolatiniais gyventojais turėtų būti tik asmenys, kuriems pagal Prezidento ir Vadovybės apsaugos įstatymus paskirta valstybės apsauga“, – pranešė Prezidentūros Spaudos tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.