ES kamuoja antisemitizmo dvasia. Ar todėl Briuselis tyli?

Jau dvidešimt Izraelio piliečių žuvo ar sužeisti palestiniečių peiliais. Jeruzalėje, Raananoje, Afuloje, Kiryat Gate. Kol vis tai vykstai, Izraelio gydytojai žydai Nazareto miesto narkomanų klinikoje gydo vietinius arabus narkomanus.

Daugiau nuotraukų (1)

Arkadijus Vinokuras

Oct 14, 2015, 8:41 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 4:56 AM

Tuo pat, teroristams palestiniečiams žudant civilius Izraelio gyventojus, ES bei JT greitos smerkti Izraelio gynybines operacijas palestiniečių teritorijose, tyli lyg vandens į burną prisėmę. Antisemitizmas? Deja, linkęs tuo nebeabejoti.

Be abejo, palestiniečių teroristai naudojasi savo visuomenės frustracija dėl Izraelio gyvenviečių plėtros palestiniečių teritorijose ir pastaruoju metu eskaluojamo mito neva Izraelis siekia kontroliuoti Al Aksos mečetės kompleksą. Taip pat teroristiniais veiksmais siekiama nukreipti dėmesį nuo beviltiškos palestiniečių politikų socialinės politikos, korupcijos, vyraujančios diktatūros.

Prieš korumpuotą PLO vadovybę ar Hamas fanatikus juk nepakovosi. Sunaikins vietoje. Todėl nesunku paversti palestiniečių vaikus, vaikinus ir merginas žydų žudikais. ES ir JAV žiniasklaidos galiūnams tai patinka. Nes tik taip jie gali be jokios sąžinės graužaties paversti teroristus aukomis. Antai, BBC skelbia: „Du palestiniečiai nušauti Jeruzalėje“.

Tik kažkur vidury žinios rašoma, kad tie du nušauti jiems bandant peiliais nužudyti nieko dėtus praeivius. Daily Mail: „Palestinietė moteris nušauta Afuloje“. Nieko apie tai, kad ji peiliu puolė praeivius, todėl ir buvo nušauta. Vokietijos savaitinis Focus: „ Išpuoliai peiliais Izraelyje tęsiasi. Šeši sužeisti“. Kas, ką ir kodėl sužeidė netišku.

BBC po kilusios kritikos bangos pakeitė pavadinimą, bet taip, kad vis viena nušauti palestiniečiai liko aukomis. The Independent skelbia apie nukautus penkis palestiniečius su aiškia potekste, neva izraeliečiai visu kuo kalti. Tie penki buvo nušauti peiliais badant praeivius. Palestiniečių vadovybė (Informacijos ministerija) Vakarų krante uždraudė palestiniečių žurnalistams pateikti tikrą įvykių raidą. Uždraudė cituoti kritiškus palestiniečių politikus.

Beje, ar kas yra girdėjęs, kad šių metų rugsėjo 26 dieną palestiniečiai Betliejuje sudegino St. Charbel vienuolyną? Negirdėjote? O apie sudegintą tame pat Betliejuje bažnyčią? Kai CNN žurnalistui buvo pasiūlyta apie tai pranešti, buvo atsakyta tiesiai šviesiai: jeigu degintų žydai, parašytume.

Briuselis tyli. Nors viską žino. Mato, bet tyli. Šališkos Izraelio nekentėjų žiniasklaidos nekritikuoja. Tai tik mes, Lietuvoje, pergyvename dėl putiniškos, turinčios seniausias bolševikines šaknis, propagandos mašinos. Akivaizdu, kad minėta Vakarų žiniasklaida bolševikinę propagandos technologiją puikiai įsisavino.

Žinoma, kyla pagrįstas klausimas, kodėl, lyg iš giedro dangaus, prasidėjo „Ilgųjų peilių naktis“ –palestinietišku variantu dabar. Atsakymas pritrenks savo begaliniu cinizmu: konfliktas Sirijoje nustūmė „palestiniečių problemą“ į kažkelintą žiniasklaidos planą, į paskutinius puslapius. Pasaulio žiniasklaidos dėmesys prikaustytas prie dviejų – Vakarų ir Rytų – žengimo galimo susidūrimo link Sirijoje.

Didžioji politika ir yra didžioji, kad tik ja ir užsiimtų. Todėl kažkas nusprendė atgaivinti „palestiniečių problemą“ siusdama vaikus, paauglius mirtininkus „kovoti už Palestinos nepriklausomybę“. Puikiai suprasdami, kad iš mašina partrenkto trylikamečio palestiniečio ( tik ką subadžiusio savo bendraamžį žydą čiulpiantį saldainiuką) galima sukurti herojų. Tas juk daug geriau atrodo už barzdotą teroristą.

Briuselis tyli. Europos gatvės tuščios. Na, gal nelabai, mat jomis žengia šimtai tūkstančių migrantų, tarp kurių tikrų pabėgėlių mažuma. Na, ką jau čia padarysi. Juk išžudžius šešis milijonus Europos žydų, nėra kam masiškai su protestais išeiti į gatves, ne taip, kaip vyksta „ginant teisėtą palestiniečių reikalą“. Kad tas reikalas yra skirtas Izraelio sunaikinimui, neapykan+tos žydams kurstymui pradedant nuo darželinukų, Briuseliui nemotais.

Ar gali man kas nors protingai paaiškinti, kokiu tikslu remiami žmonės, per pastaruosius šešiasdešimt metų niekaip nesugebantys iš Gazos ruožo paversti Honkongo? Arba iš Vakarų Kranto – Singapuro, Tel Avivo? Žmonės, kurių išlaikymui skiriami iš mūsų visų surinkti milijardai ir kurių vadovai tas lėšas vagia, investuoja į ginklus, puolamuosius tunelius, vienas kito žudymą. Ir visus šešiasdešimt metų remiant neapykantos kurstymą visų pirma ėdančią juos pačius.

Nereikia jiems jokios Palestinos valstybės, nes jeigu būtų reikėję, tokia jau senai gyvuotų. Ši terorizmo banga praeis. Kaip visuomet. Ir kaip visuomet, Izraelis gyvuos, palestiniečiai toliau kankinsis, tiksliau – bus kankinami savų vadovų avantiūristų puikiai suprantančių, kad civilizuotas gyvenimo būdas jų visuomenei reiškia pabaigą jų pačių milijoniniams interesams.

Tie, pulsiantys aiškinti, neva Izraelis kaltas, o palestiniečiai vargšai, tai pasiklausykite tikrų sirų, tikrų irakiečių pabėgėlių pasakojimų apie pragarą žemėje – Siriją ir Iraką. Tokių, kiek mažesnio formato, didžiosios politikos nedominančių pragarų yra daugiau, tačiau palestiniečiai į tą pragaro apibrėžimą niekaip nepatenka. Todėl ir siunčia teroristai ne savo, o kaimyno vaikus žudyti ir žūti vardan ne Palestinos valstybės. Juk reikia kažkaip atkreipti dėmesį į užmarštin sklendžiantį biznį.

Briuselio Izraelio spaudimo politika nekeliant jokių rimtų reikalavimų palestiniečių vadovams,- nusikalstama. ES senbuvių Palestinos „valstybės“ pripažinimo politika nesukurs taikių Artimųjų Rytų. Baltųjų imperializmu bei antisemitizmu paveiktos smegenis, mentaliteto liekanos, niekur nedingo. Tas mentalitetas traktuoja visas arabų valstybes kaip vieną.

Taip lengviau. Lengviau ir traktuoti žydus ir jų valstybę kaip vienintelę kaltininkę dėl kilusių problemų Artimuosiuose Rytuose. Todėl ir suklupo ES (B. Obamos JAV taip pat) Artimuosiuose Rytuose. Bet kaltinti žydus lengviau ypač už jų gebėjimą įgyvendinti ne bet kokią, o demokratinę valstybę. Ne, nesuklydau, tikrai kaltinama. Mat nesveikas imperialistinis baltųjų mentalitetas teigia, kad negalima reikalauti atsakomybės iš „papuasų – palestiniečių arabų“.

Net kritikuoti negalima už nesugebėjimą per šešiasdešimt metų pakartoti žydiško stebuklo. Žydai, žinoma, kalti dėl to. Ką ir patvirtina mano pateiktos Vakarų žiniasklaidos pavyzdžiai. JK, Norvegijoje, Švedijoje, Danijoje, Vokietijoje vis atsiranda įtakingi politikai antisemitai po multikultūralizmo, po apsimestinio humanizmo skraiste remiantys arabų politikus Palestinos teritorijose, atvirai siekiančius Izraelio sunaikinimo.

Negi dabar pulsi kritikuoti Putino Rusijos karines avantiūras Europoje ar Sirijoje, kai „su Rusija reikia draugauti“. Negi kritikuosi Saudo Arabiją ar Iraną už viduramžišką elgesį su savais piliečiais, kai ciniškas pragmatizmas šito neleidžia daryti. Todėl lengviausia nukreipti kritiką Izraelio link.

Išskyrus tuos atvejus, kai žydus Izraelyje žudo palestiniečių teroristų išnaudojami vaikai, paaugliai, jaunimas. Tokiais atvejais, tikriausiai kamuojamas antisemitizmo dvasios, Briuselis tyli. Ar klystu?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.