Vilniaus apygardos teisme – „Teismas gina žmones“ pusfinalis

Spalio 12 d., Vilniaus apygardos teisme išrinkti ir apdovanoti piešinių konkurso „Teismas gina žmones“ nugalėtojai.

Pirmoji vieta atiteko Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleiviui Žygimantui Jacevičiui (11 m.).<br>Ž.Jacevičiaus piešinys.
Pirmoji vieta atiteko Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleiviui Žygimantui Jacevičiui (11 m.).<br>Ž.Jacevičiaus piešinys.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2015, 8:17 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 4:56 AM

„Teismas gina žmones“ – antrąkart Lietuvos teismų organizuojamas visos Lietuvos mokinių piešinių konkursas. Moksleiviai buvo kviečiami savo piešiniais atskleisti, kaip jie mato teismą.

Vilniaus apygardos teismas sulaukė įvairia technika pieštų darbelių – akvarele, guašu, pieštukais, kreidelėmis. Piešinius galima buvo apžiūrėti ne tik teismo patalpose surengtoje parodoje, bet ir internete, kur internetinio portalo lrytas.lt skaitytojai balsavo už labiausiai jiems patinkančius piešinius.

Vilniaus apygardos teisme buvo sudaryta piešinių vertinimo komisija, kuri po ilgų svarstymų ir diskusijų iš daugybės gražių piešinių išrinko keturis originaliausius, kūrybiškiausius ir nuotaikingiausius piešinius.

Į Vilniaus apygardos teismą buvo pakviesti visi konkurse dalyvavę moksleiviai. Teismo pirmininkas Vytautas Zelianka apdovanojo geriausiai išreitinguotų piešinių autorius, įteikė jiems diplomus ir dovanas.

Pirmoji vieta atiteko Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleiviui Žygimantui Jacevičiui (11 m.), antroji – Sofijos Kovalevskajos progimnazijos moksleivei Loretai Savinai (13 m.), trečioji – Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleivei Viktorijai Milinskaitei (12 m.), ketvirtoji – Vilniaus Emilijos Pliaterytės progimnazijos moksleivei Editai Paviliūnaitei (12 m.).

Po apdovanojimų moksleiviams buvo suorganizuota ekskursija po Vilniaus apygardos teismą.

Iš visų Lietuvos regionų atrinkti kūrybiškiausi moksleivių piešiniai bus eksponuojami Lietuvos Aukščiausiajame Teisme (LAT). Savo balsą renkant gražiausius piešinius, galės atiduoti ir naujienų portalo lrytas.lt skaitytojai.

Baigiamasis konkurso renginys vyks spalio 27 d. LAT. Į renginį bus kviečiami visi konkurse dalyvavę mokiniai, kurio metu bus išrinkti ir apdovanoti 5 daugiausia balų surinkę darbai ir jų autoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.