Diplomatas Ž. Pavilionis sieks Seimo nario mandato

Tėvynės sąjungos-Lietuvos

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos Vilniaus Naujamiesčio skyrius iškėlė diplomato Žygimanto Pavilionio kandidatūrą dalyvauti 2016 m. Seimo rinkimuose Vilniaus Naujamiesčio rinkimų apygardoje.<br>D. Umbraso nuotr.
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos Vilniaus Naujamiesčio skyrius iškėlė diplomato Žygimanto Pavilionio kandidatūrą dalyvauti 2016 m. Seimo rinkimuose Vilniaus Naujamiesčio rinkimų apygardoje.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-10-16 10:19, atnaujinta 2017-10-09 17:08

„Džiaugiuosi, kad vienas iš geriausių Lietuvos diplomatų dr. Žygimantas Pavilionis apsisprendė pasukti į Lietuvos politiką, o Naujamiesčio skyrius iškėlė jį kandidatu į Seimą. Jo puoselėjamos asmeninės vertybės, žmogiškumas, patirtis ir darbai vykdant Lietuvos integraciją į ES, stiprinant strateginę partnerystę su JAV bei pastangos plėsti laisvės ir demokratijos erdvę į Rytus yra labai reikalingi šiandieninei Lietuvos politikai“, – teigė TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

„Apsisprendžiau tapti kandidatu į Seimą TS-LKD šeimoje, nes tai yra žmonės, kurie niekada neišdavė ir neišduos Lietuvos, kuriais galiu pasitikėti, su kuriais smagu ir gera kartu kurti ateities Lietuvą. Tai komanda, kurioje unikaliai dera jaunystė, išmintis, vertybės ir pasiaukojimas Tėvynei, – savo apsisprendimą motyvuoja Ž. Pavilionis. – Būdamas diplomatas jaučiu, kad ir vėl ateina išbandymų metas, tačiau gerai žinau, kad su tokia komanda artėjančius iššūkius paversime privalumais. Mes galime sustiprinti Lietuvą, sujungti visų mūsų rankas ir širdis, mūsų protus vardan geresnės Lietuvos kiekvienam žmogui. Mes, Lietuvos politikai, turime sugrąžinti žmogiškumą, politiką darbais, o ne žodžiais tarnaujančią žmogui, – tai laikau išskirtinės svarbos uždaviniu šalies viduje. Mums pavyks sumažinti didėjančią atskirtį, neproporcingai didelę mokestinę naštą neturtingiausiems, sustiprinti mūsų šeimas, mus visus jungiančią vidurinę klasę, pakelti krentančią ekonomiką, sustiprinti ir išplėsti transatlantinę erdvę, apginti ir sustiprinti pačią Lietuvą, išsibarsčiusius visame pasaulyje lietuvius, jeigu pradėsime investuoti į žmogų kaip į pagrindinį politikos tikslą, o ne tik kaip į priemonę ar statistinį vienetą.“

Ž. Pavilionis – buvęs Lietuvos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius JAV ir Meksikai, šiuo metu yra ambasadorius Rytų kaimynystei. Yra apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, 2009 m. – Belgijos Karalystės Leopoldo II komandoro ordinu bei ordino „Už nuopelnus Lenkijai“ Komandoro kryžiumi, Gruzijos garbės ordinu bei JAV Demokratijos bendrijos „Mark Palmer“ apdovanojimu už indėlį kovojant už laisvę ir demokratiją pasaulyje.

Vilniaus universiteto politologai 2015 m. kovo 11 d. išrinko Ž. Pavilionį metų valstybės kūrėju. Ž. Pavilionis šiuo metu dėsto ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje, yra Lietuvos šaulių sąjungos narys. Ž. Pavilionis yra vedęs, su žmona Lina augina keturis sūnus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.