Mitinguos tautinių mažumų atstovai

Tautinių mažumų atstovai dėl

Pastarąjį kartą panaši protesto akcija vyko rugsėjo 1-ąją, kai dalyje lenkiškų mokyklų pamokos nevyko, o mokiniai, tėvai, mokytojai pamokas iškeitė į šv. Mišias Aušros vartuose.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
Pastarąjį kartą panaši protesto akcija vyko rugsėjo 1-ąją, kai dalyje lenkiškų mokyklų pamokos nevyko, o mokiniai, tėvai, mokytojai pamokas iškeitė į šv. Mišias Aušros vartuose.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-10-16 06:52, atnaujinta 2017-10-09 18:02

Renginiui prie Vyriausybės rūmų Vilniaus miesto savivaldybė yra išdavusi leidimą. Tikimasi, kad į protesto akciją susirinks apie 2000 žmonių.

Anot mitingo organizatorės Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, protestu siekiama atkreipti dėmesį į esą neteisingą socialinę ir švietimo politiką mūsų šalyje

„Per pastarąjį dešimtmetį Lietuvoje uždaryta keli šimtai mokyklų. Šis faktas kelia didelį nerimą tėvams, mokiniams, mokytojai praranda darbą, o jų darbas tampa vis mažiau prestižinis, vis mažiau vertinamas. Vaikų darželių darbuotojų socialinė padėtis yra išvis katastrofiška.

Didelis nerimas dėl nepakankamų socialinių garantijų ir darbo santykių liberalizavimo jaučiamas ir kitose srityse: kultūros, socialinės apsaugos. Vyriausybės parengtą naująjį Darbo kodeksą darbuotojai vertina kaip dar vieną jų socialinių garantijų apribojimą, o tai kertasi tiek su rinkimų pažadais, tiek su Vyriausybės programa. Socialinis modelis yra nesuderintas su visomis suinteresuotomis pusėmis, nepakankamai išdiskutuotas. Galų gale Vyriausybė nevykdo savo pažadų ne tik socialinės apsaugos ir švietimo srityse, bet ir neužtikrina teisių tautinėms mažumoms. Vyriausybė ir Seimas nepadarė nieko vykdant Vyriausybės programą, kuri, svarbu pabrėžti, turi įstatymo galią“, – nurodo mitingo organizatoriai.

Dėl šių nurodytų priežasčių darbo kolektyvų, profesinių sąjungų atstovai, švietimo, kultūros, socialinės apsaugos darbuotojai, taip pat tautinių mažumų mokyklų ir mokyklų lietuvių mokomąja kalba mokinių tėvai ir rengia protesto akciją, pavadintą „Prieš neteisingą politiką socialinėje ir švietimo srityse“.

Paskutinį kartą panaši protesto akcija vyko rugsėjo 1-ąją, kai dalyje lenkiškų mokyklų pamokos nevyko, o mokiniai, tėvai, mokytojai pamokas iškeitė į šv. Mišias Aušros vartuose.

Premjeras Algirdas Butkevičius politikavimu yra pavadinęs šią dar vieną planuojamą protesto akciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.