Paskutinė viltis sutramdyti Vilniaus taksistus – „Uber“ paslauga

Gal iš tiesų – blogiau, nei yra dabar, jau nebus?

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2015-10-17 07:00, atnaujinta 2017-10-09 14:04

Iš to, kaip elgiasi R.Šimašius, galima pamanyti, kad visi kovos su taksi verslo atstovais metodai išmėginti. Ir, deja, nesėkmingai. Tad meras sumanė atleisti vadžias.

Pas R.Šimašių šią savaitę apsilankė „Uber“ atstovai. Miesto vadovas, paprastai išsamiai nušviečiantis kiekvieną savo susitikimą, apie šį pasakojo kukliai.

Esą su „Uber“ atstovais sutarė, kad Vilniuje turi atsirasti nauja taksi paslaugų kokybė ir struktūra. Jei pakeliui iškils problemų, žadėjo išspręsti.

Užsienyje „Uber“ vadinamas taksi žudiku. Amerikoje, San Fransiske įsikūrusi bendrovė „Uber“ sukūrė programėlę, kurios vartotojas gali išsikviesti laisvai samdomą neprofesionalų vairuotoją, turintį automobilį.

Automobilis gali būti be taksi skiriamųjų ženklų, be radijo stotelės ir skaitiklio. O kelionės kainą apskaičiuoja „Uber“ programėlė pagal palydovinės navigacijos duomenis.

Tiesa, įkelti koją į Vilnių „Uber“ trukdo prievolė teikiant taksi paslaugas turėti plafoną, skaitiklį, geltonos spalvos numerį, būti išlaikius specialų egzaminą.

Normalūs reikalavimai, dėl kurių nesilaikymo neretai priekaištauja vilniečiai, o „Uber“ šių principų išvis netaiko.

Estijoje ir Lenkijoje, kaip ir 60-yje kitų pasaulio valstybių, „Uber“ jau veikia.

Tuo tarpu Europoje dėl „Uber“ vilnija protestai, kuriuos rengia tradicinių taksi vairuotojai. Protestuojantys taksistai dažniausiai blokuoja kelius į oro uostus.

Ar ši mada kartu su „Uber“ neateis į Vilnių, juolab kad oro uostas taksistams čia yra geriausia pasipelnymo vieta?

Pasaulyje naujove besipiktinantys taksistai tvirtina, sudaromos sąlygos nesąžiningai konkurencijai, nes „Uber“ vairuotojams nereikia laikytis jokių taisyklių ir apribojimų, reguliuojančių profesionalių vairuotojų veiklą.

Tačiau Vilnius ramus. Atėjus „Uber“ esą bus atsiskaitoma be grynųjų, taksistai nebeapgaudinės, nes kelionės kaina bus žinoma iš anksto, o vieninteliai reikalavimai automobiliui – išvaizda ir amžius.

Gal iš tiesų – blogiau, nei yra dabar, jau nebus?

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.