Vyriausybei – V. Tomaševskio kritika dėl socialinio modelio

Praėjusią savaitę protesto akciją

Vertindamas tai, kad Seime po pateikimo naujas socialinis modelis sulaukė pritarimo, V. Tomaševskis apgailestavo, kad darbuotojai turi labai mažai savo šalininkų parlamente.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Vertindamas tai, kad Seime po pateikimo naujas socialinis modelis sulaukė pritarimo, V. Tomaševskis apgailestavo, kad darbuotojai turi labai mažai savo šalininkų parlamente.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 19, 2015, 1:38 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 4:58 AM

„Ginsime darbuotojus, darbininkus, ir yra didelė viltis, kad šitas Darbo kodeksas Seime nebus priimtas tokia forma, kokia ją parengė darbdaviai, socialdemokratai ir liberalai“,- pirmadienį spaudos konferencijoje Seime sakė V. Tomaševskis.

Vertindamas tai, kad Seime po pateikimo naujas socialinis modelis sulaukė pritarimo, V. Tomaševskis apgailestavo, kad darbuotojai turi labai mažai savo šalininkų parlamente.

„Jau pamažu aiškėja, kad valdantieji susitarė su opozicija – su liberalais, susitarė su darbdaviais ir praktiškai dabar nėra vykdoma Vyriausybės programa, kadangi Vyriausybės programoje nebuvo nė vieno žodžio apie naują socialinį modelį, o vykdoma tam tikra kryptis liberaliųjų jėgų ir didelio kapitalo, kuris yra suinteresuotas mažiau mokėti mokesčių. Tokia situacija mums gali būti pražūtinga“,- svarstė V. Tomaševskis.

Pasak jo, jau 700 tūkstančių žmonių iš Lietuvos išvažiavo ir gali išvažiuoti panašus skaičius, kadangi dirbti už tokį mažą atlyginimą, turint dažnai aukštą išsilavinimą, paprasčiausiai neįmanoma. „Apie tai buvo kalbėta ir mitinge. Darželio darbuotojų atstovė pateikė tokius pavyzdžius, kad turėdamos aukštąjį išsilavinimą auklėtojos dažniausiai gauna 400 eurų, o pabėgėliams siūloma 800 eurų“,- teigė V. Tomaševskis.

Seimo LLRA frakcijos narys Zbignevas Jedinskis mano, kad siūlomas socialinis modelis yra darbuotojų naikinimo modelis.

„Seime bandoma prastumti tokį Darbo kodeksą, kuris prieštarauja, mano manymu, sveikam protui. Aš pavadinčiau šitą modelį darbuotojų Lietuvoje naikinimo modeliu“,- sakė parlamentaras.

Jo nuomone, toks modelis, matyt, siūlomas darbdaviams ir valdžiai pagalvojus, kad čia atvažiuos pabėgėliai ir vietoj mūsų tą darbą atliks.

„Nuvažiavo vienas viceministras į Graikiją ir gavo atsakymą, kad net pabėgėliai nenori tokiomis sąlygomis pas mus dirbti. Jeigu mes eisime tuo keliu, tai, mano įsitikinimu, greitai pas mus neliks dirbančiųjų, liks tik valdžia ir pensininkai. Todėl LLRA griežtai prieštarauja šitam socialiniam modeliui“,- sakė Z. Jedinskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.