J. Bernatonis prašo atlikti Lukiškių kalėjimo konkurso auditą

Teisingumo ministras Juozas

J. Bernatonis kreipėsi į Valstybės kontrolę ir Viešųjų pirkimų tarnybą.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
J. Bernatonis kreipėsi į Valstybės kontrolę ir Viešųjų pirkimų tarnybą.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 20, 2015, 3:32 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 10:52 PM

„Tokiu pareiškimu politikas viešai metė įtarimų šešėlį ant Kalėjimų departamento pareigūnų. Kaip teisingumo ministras, atsakingas už visą Kalėjimų departamento sistemą, negaliu taikstytis su tokia situacija. Tikiuosi, kad atsakingos institucijos artimiausiu metu pateiks savo išvadas, kurios parodys tikrąją situaciją. Jeigu paaiškės, kad būta neskaidrumo, imsiuos principingų veiksmų“, – pranešime sakė J.Bernatonis.

Kalėjimų departamentas praėjusią savaitę nutraukė konkursą, nepavykus susiderėti dėl mažesnės kainos, jo dalyviams pateikus kur kas brangesnius pasiūlymus nei numatyta 30 mln. eurų suma. Dėl konkurso aiškinosi Seimo Antikorupcijos komitetas – pasak V.Gailiaus, kyla įtarimų, jog konkursas buvo rengiamas taip, kad kai kurias dalis laimėtų konkrečios įmonės.

Departamentas pripažino, kad konkurso sąlygose buvo per daug papildomų reikalavimų – pavyzdžiui, be kitų, teikti ir skalbimo paslaugas. VPT nurodė, kad keisti sąlygas būtų šiurkštus pažeidimas.

Arvydo Avulio „Hanner“ ir Dariaus Mockaus „MG Baltic“ netiesiogiai valdomos įmonės „Pilies projektai“ pasiūlymus pateikė pernai rugsėjį. „Hanner“, „Dailistos“ ir „Corpus A“ konsorciumas projektą įgyvendinti pradžioje siūlė už 79,124 mln. eurų, o „Pilies projektai“ – už 83,816 mln. eurų.

Planuota, kad perkeliant Lukiškių kalėjimo kompleksą į Pravieniškes, privatus investuotojas per trejus metus turėtų rekonstruoti keturis nenaudojamus Pravieniškių kalėjimo pastatus, kuriuose būtų įrengtas kalėjimas su 320 vietų kaliniams, o vėliau 25 metus investuotojas juos prižiūrėtų.

Vėliau Lukiškių kompleksą planuojama parduoti – tikimasi, kad tai leis padengti dalį statybų Pravieniškėse išlaidų. Tiek „Hanner“, tiek „Pilies projektai“ BNS teigė, kad beveik metus nevyko jokios derybos ir departamentas nereagavo į jų pasiūlymus.

Tuo metu teisingumo viceministras tikino, kad derybos su rangovais vyko.

2014 metų liepą Vyriausybė patvirtino naują Laisvės atėmimo vietų modernizavimo programą, kurioje numatyta, kad Lukiškių kalėjimas bus iškeltas iki 2018 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.