Panevėžyje baigtas piešinių konkurso pirmasis etapas

„Teismas gina žmones“ – antrąkart Lietuvos teismų organizuojamas visos Lietuvos mokinių piešinių konkursas. Jo dalyviai turėjo savo piešiniais atskleisti, kaip jie mato teismą. 6–8 klasių moksleiviai kelias savaites piešė teismą, procesą, teisėją, posėdžių sales.

J.Bieliūnaitės iš Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos piešinys.<br>J.Bieliūnaitės piešinys.
J.Bieliūnaitės iš Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos piešinys.<br>J.Bieliūnaitės piešinys.
Daugiau nuotraukų (1)

teismai.lt

Oct 20, 2015, 10:43 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 12:52 AM

Panevėžio apygardos teismas iš „Ąžuolo“, „Žemynos“, Alfonso Lipniūno progimnazijų, Krekenavos M. Antanaičio gimnazijos, Biržų „Aušros“ pagrindinės mokyklos moksleivių sulaukė pusšimčio įvairia technika (akvarele, guašu, pieštukais ir kt.) atliktų darbų. Visi piešiniai renginio dieną buvo eksponuojami teismo posėdžių salėje surengtoje parodoje.

Ketvirtadienį, spalio 15 d., į nugalėtojų apdovanojimą Panevėžio apygardos teisme buvo pakviesti visi konkurse dalyvavę moksleiviai ir jų mokytojai. Jaunuosius dailininkus sveikino apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkas Laimantas Misiūnas.

„Dėkoju visiems mokiniams už dalyvavimą konkurse. Dėkoju ir mokytojams, paskatinusiems savo auklėtinius dalyvauti ir padėjusiems suprasti bei atskleisti konkurso temą. Džiaugiamės sulaukę tokios gausybės jūsų darbų“, – sakė pirmininkas.

Iš teisėjų ir profesionalių menininkų sudaryta piešinių vertinimo komisija po ilgų svarstymų ir diskusijų išrinko originaliausius, kūrybiškiausius piešinius. Komisijos balsavimo rezultatus susumavus su portalo lrytas.lt ir feisbuko lankytojų balsais, buvo išrinkti keturi geriausi moksleivių darbai.

„Sulaukėme labai daug kūrybiškai atliktų ir įdomių piešinių. Komisijai buvo nelengva išrinkti tik keturis nugalėtojus, nes būti nugalėtojais buvo vertų kur kas daugiau“, – sakė komisijos narys panevėžietis menininkas skulptorius Algirdas Varžinskas.

Jis kartu su teisėju Laimantu Misiūnu apdovanojo geriausiai įvertintų piešinių autorius, įteikė jiems diplomus ir atminimo dovanėles.

Pirmoji vieta atiteko septintokei Jonei Bieliūnaitei iš Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos, antroji – šeštokui Justinui Karosui iš „Žemynos“ progimnazijos, trečioji – septintokei Austėjai Ramanauskaitei iš Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos, ketvirtoji – dvylikamečiam „žemyniečiui“ Jonui Nemaniui.

Nugalėtojų darbai toliau varžysis finaliniame konkurso etape, kuris vyks spalio 27 d. Lietuvos Aukščiausiajame Teisme. Į renginį bus kviečiami visi konkurse dalyvaujantys mokiniai ir jų mokytojai. Penkių daugiausia balų surinkusių darbų autoriai bus apdovanoti šauniais prizais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.