Bėgius nutiesė, o lėkščių pritrūko

Džiūgauja visi, kas bent kiek nutuokia apie europinės geležinkelio trasos „Rail Baltica“ svarbą – nuo Kauno iki Lietuvos ir Lenkijos pasienio traukiniai jau gali riedėti naujaisiais bėgiais.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2015-10-21 06:39, atnaujinta 2017-10-08 20:26

Baigtas pirmasis šio milžiniško projekto etapas, jam išleista 364,5 mln. eurų, o pabaigtuvių šventė įvyko Kauno geležinkelio stotyje. Štai tuomet ir paaiškėjo, kad kelių dešimčių eurų pritrūko.

Kai naujaisiais bėgiais iš Balstogės atriedėjo traukinys, juostelė buvo perkirpta ir visi gražiausi linkėjimai išsakyti, svečiai buvo pakviesti vaišintis.

Prie dviejų stalų su šaltais užkandžiais ir karštaisiais patiekalais išsirikiavo milžiniškos eilės. Bet smarkiai nepasisekė nesuskubusiems – jiems nebeliko lėkščių. Labiausiai išalkę svečiai patiekalus nešiojosi ant servetėlių arba duonos riekės, smeigė šakute ir dėjo tiesiai į burną.

Gerai, kad iškilmėse dalyvavęs premjeras A.Butkevičius neturėjo laiko pietauti, nes būtų nekaip atrodęs vaikščiodamas po geležinkelio stotį ir rankoje laikydamas šakute pasmeigtą užkandį.

Ne tokie jautrūs higienai šventės dalyviai ėmė jau panaudotas lėkštes ir išvalę servetėle mėgino paragauti siūlomų patiekalų. Svečiams pradėjus skirstytis, kelios švarios lėkštės netikėtai atsirado, tačiau tuomet paaiškėjo, kad į jas nėra ko dėti.

Nieko baisaus, jeigu nepapietavę liko amžinai išbadėję žurnalistai ar tik paspoksoti į geležinkelio bėgius užklydę savivaldybės tarnautojai.

Bet nekoks jausmas apėmė matant sutrikusius svečius iš Latvijos ir Lenkijos. Pastarieji mėgino žvarboką dieną bent pasimėgauti karštu gėrimu.

Tačiau paaiškėjo, kad kavos aparatas irgi ištuštėjo.

Šitaip sutikti kaimyninių šalių atstovai galėjo net suabejoti, ar tikrai Lietuvai toks svarbus „Rail Baltica“ projektas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.