Premjeras Paryžiuje aptars Lietuvos stojimą į EBPO

A.Butkevičius į Vilnių grįš penktadienio naktį.

A.Butkevičius į Vilnių grįš penktadienio naktį.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
A.Butkevičius į Vilnių grįš penktadienio naktį.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 21, 2015, 7:17 AM, atnaujinta Oct 8, 2017, 8:26 PM

Vyriausybės kanceliarijos Užsienio ir Europos Sąjungos reikalų skyriaus vedėjas Andrius Kalindra BNS sakė, kad susitikimu bus siekiama užsitikrinti EBPO sekretoriato paramą, Lietuvai siekiant narystės organizacijoje.

„Tai yra pirmas susitikimas su generaliniu sekretoriusmi po derybų dėl stojimo į EBPO pradžios, mes jau pradėjome šitą procesą ir šiuo laikotarpiu rengiamos pozicijos pradiniam memorandumui – tai bus bazinis dokumentas, kuriuo remiantis Lietuva tęs derybas dėl stojimo į organizaciją. Todėl mums labai svarbus dalykas yra užsitikrinti EBPO sekretoriato paramą šiame stojimo procese“, – BNS šią savaitę sakė A.Kalindra.

Premjero teigimu, narystė EBPO yra Vyriausybės prioritetas ir visos Lietuvos žmonių interesas, sakoma Vyriausybės spaudos tarnybos vizito išvakarėse išplatintame pranešime.

Lietuva liepą buvo oficialiai pakviesta pradėti derybas su EBPO, kuriai priklauso 34 ekonomiškai išsivysčiusios šalys.

Anot A.Kalindros, trečiadienį Paryžiuje A.Butkevičius dalyvaus neformaliame Europos socialistų partijos lyderių susitikime, taip pat numatyti susitikimai su lietuvių bendruomene, Lietuvos neformalaus verslo klubo Paryžiuje aktyvu, apsilankymas Luji Pastero institute. Pasak Vyriausybės spaudos tarnybos, vizito metu galimas ir dvišalis susitikimas su Prancūzijos premjeru Manueliu Vallsu (Manueliu Valsu).

A.Butkevičius į Vilnių grįš penktadienio naktį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.