Spalvingi mokinių piešiniai papuošė Šiaulių apylinkės teismą

Šiaulių apylinkės teisme nuo pat ryto skambėjo vaikų juokas, girdėjosi džiaugsmingi pasakojimai. Į Šiaulių apylinkės teismą sugužėjo mokiniai, kurių spalvingais piešiniais papuoštos teismo patalpos. Penktadienį įvyko baigiamasis Nacionalinės teismų administracijos organizuojamo piešinių konkurso „Teismas gina žmones“ Šiaulių regiono renginys. Šiaulių apylinkės teismo pirmininkė Gema Janušienė apdovanojo geriausių darbų autorius, mokytojus. Konkurso dalyviai susitiko su teisėjais, policininkais, apžiūrėjo teismą, sėdo prie vaišių stalo.

Pirmąją vietą laimėjo Šiaulių Medelyno progimnazijos mokinė Ema Petrošiūtė.<br>E.Petrošiūtės piešinys.
Pirmąją vietą laimėjo Šiaulių Medelyno progimnazijos mokinė Ema Petrošiūtė.<br>E.Petrošiūtės piešinys.
Pirmąją vietą laimėjo Šiaulių Medelyno progimnazijos mokinė Ema Petrošiūtė.<br>E.Petrošiūtės piešinys.
Pirmąją vietą laimėjo Šiaulių Medelyno progimnazijos mokinė Ema Petrošiūtė.<br>E.Petrošiūtės piešinys.
Daugiau nuotraukų (2)

teismai.lt

Oct 21, 2015, 3:04 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 4:31 PM

„Sveiki atvykę į Šiaulių apylinkės teismą. Prieš jus stovi teisėjai – žmonės, kurie vilki mantijas ir turi užsidėję teisėjo ženklą. Jūs niekada patys nebuvę teisme nupiešėte teismą, posėdžių salę, bandėte įsivaizduoti, kaip gali atrodyti teisėjas, kokiais simboliais vaizduojamas teisingumas. Nepaisant to, jaunųjų dailininkų piešiniai spalvingi ir įdomūs. Ačiū už gražius darbus. Šiandien mes papasakosime apie teismą, vėliau surengsime ekskursiją. Turėsite galimybę savo akimis išvysti teismą“, – piešinių konkurso dalyvius pasveikino teismo pirmininkė G.Janušienė.

Į Šiaulių apylinkės teismą atvyko mokiniai iš Radviliškio, Pakruojo rajono ir Šiaulių miesto. Dauguma svečių – konkursui pateiktų piešinių autoriai. Nuo rugsėjo 14 d. jie piešė teismus, teisėjus, nusikaltėlius, svarstykles ir kitus teisingumo simbolius. Taip vaikai piešiniuose vaizdavo įsivaizduojamą teismą ir teisingumą.

Jauniesiems menininkams tai buvo išties sudėtinga užduotis, nes daugelis vaikų ir mokytojų apie teismus žinojo tik iš filmų, televizijos laidų, nuotraukų. Nepaisant to, jie užduotį įvykdė nepriekaištingai.

Šiaulių apylinkės teismą pasiekė 27 vaikų darbai. Piešinius atsiuntė mokiniai iš Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos, Pakruojo rajono Lygumų pagrindinės mokyklos, Kuršėnų Pavenčių ir Šiaulių Medelyno, Jovaro ir Romuvos progimnazijų.

Konkurse dalyvavę 6–8 klasių moksleiviai piešdami naudojo įvairią techniką. Vaikų kūrinius vertino trijų asmenų komisija, vadovaujama žymaus dailininko ir pedagogo Arūno Vasiliausko.

Darbai buvo vertinami pagal konkurso temos atskleidimą, kūrybinį sprendimą, idėjos originalumą. Spalio 14-15 d. už Šiaulių regiono mokyklų mokinių piešinius buvo balsuojama portale www.lrytas.lt ir socialinio tinklo Facebook paskyroje.

Susumavus rezultatus, buvo apdovanoti nugalėtojai. Šiaulių apylinkės teismo pirmininkė G.Janušienė padėkas įteikė keturiems prizininkams. Pirmąją vietą laimėjo Šiaulių Medelyno progimnazijos mokinė Ema Petrošiūtė, antrosios vietos prizu apdovanota Šiaulių Medelyno progimnazijos mokinė Živilė Jociūtė, o trečiąją vietą pelnė – tos pačios progimnazijos mokinė Austėja Bistraitė.

Ketvirtasis laureatas – Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos mokinys Gytis Genevičius. Beje, šis vienuolikametis su broliu dvyniu Laimiu buvo jauniausi konkurso dalyviai.

Šiaulių apylinkės teisme pagerbtos ir mokytojos, kurios paskatino jaunuosius dailininkus imtis teptuko.

Šiaulių apylinkės teismo pirmininko pavaduotojas Arūnas Bartkus papasakojo mokiniams apie teismą, kaip vyksta teisiamasis posėdis, į kokius kriterijus atsižvelgiama skiriant bausmes. Šiaulių apskrities VPK Viešosios tvarkos biuro Konvojaus būrio vadas Nerijus Rimkevičius ir specialistas Rolandas Gasiūnas papasakojo, koks policijos pareigūnų darbas teisme. Pareigūnai pademonstravo antrankius, lazdą, parodė automobilį, kuriuo į teismą iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus atvežami kaltinamieji.

Tai – antrasis Nacionalinės teismų administracijos organizuojamas Lietuvos moksleivių piešinių konkursas „Teismas gina žmones“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.