Ministro Juozo Oleko liga sunkesnė, nei manyta

Prieš dešimt dienų krašto apsaugos ministras Juozas Olekas dėl gripo komplikacijų buvo paguldytas į Santariškių klinikas. Ministras tikėjosi pasveikti iki svarbaus susitikimo penktadienį, tačiau šiandien jis taip ir nepakilo.

J.Olekui gripas komplikavosi į plaučių uždegimą.<br>Montažas
J.Olekui gripas komplikavosi į plaučių uždegimą.<br>Montažas
J.Olekui gripas komplikavosi į plaučių uždegimą.<br>V.Balkūno nuotr.
J.Olekui gripas komplikavosi į plaučių uždegimą.<br>V.Balkūno nuotr.
J.Olekui gripas komplikavosi į plaučių uždegimą.<br>R.Neverbicko nuotr.
J.Olekui gripas komplikavosi į plaučių uždegimą.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lina Bartkutė

Oct 23, 2015, 3:33 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 6:33 AM

„Buvo gripo komplikacijų, jos sukėlė plaučių uždegimą. Ministras gydosi plaučių uždegimą ir jau sveiksta, situacija taisosi“, – atviravo ministro atstovas spaudai Vaidotas Linkus.

Ministro J.Oleko nedarbingumo pažymėjimas pratęstas iki ateinančio trečiadienio. Spalio 28 dieną jis planuoja būti darbe.

J.Olekas dėl ligos penktadienį negalėjo dalyvauti svarbiame Lietuvos, Belgijos ir Liuksemburgo gynybos ministerijų ir kariuomenių vadovybės susitikime.

Su užsienio svečiais susitiko J.Oleką pavaduojantis užsienio reikalų ministro Linas Linkevičius, krašto apsaugos viceministras Antanas Valys ir Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas.

„Aišku, visi tikėjosi, kad iki to laiko ir ministras pasveiks. Deja, jis nespėjo, bet susitikimas įvyko, kaip ir buvo planuota“, – pažymėjo V.Linkus.

Penktadienį šalių ministrai aptarė pasirengimą NATO viršūnių susitikimui Varšuvoje ir Aljanso stiprinimo klausimus. Kariuomenių vadai analizavo saugumo situacijos ir informacinių grėsmių regione klausimus. Kalbėta apie dalyvavimą tarptautinėse operacijose ir budėjimuose.

Susitikime taip pat aptartas karių dalyvavimas bendrose pratybose Lietuvoje. Apie 300 Belgijos ir Liuksemburgo karių visą spalio mėnesį dalyvauja pratybose „Baltijos piranija“.

Krašto apsaugos ministro atstovas spaudai priminė, kad iki ateinančio trečiadienio daugiau nebuvo planuota labai svarbių susitikimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?