Stenkis nesistengęs – blogas pavyzdys vis tiek užkrečia

„Sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2015-10-24 07:00, atnaujinta 2017-10-08 04:59

Reikia tik pažadinti žvėriuką ir pralėkti gatve taškant praeivius. Ciniška? Bet dvidešimtmetis A.Ivanauskas, praėjusį sekmadienį automobiliu BMW nušlavęs V.Kudirkos aikštės stotelę ir žmones, jau turi sekėjų.

Ketvirtadienio naktį policija gainiojosi reikalavimui sustoti nepaklususį automobilį. Tiesa, ne juodą BMW kaip A.Ivanausko.

„Renault Laguna“ patruliams nestojo Upės gatvėje. Skrisdamas šis automobilis Linkmenų ir Krokuvos gatvių sankryžoje kliudė persekiotojų tarnybinį automobilį „Volkswagen Jetta“, jis po smūgio atsitrenkė į kelio kraštą.

Vėliau persekiotojai tik stebėjo, kaip „Renault“ Kalvarijų gatvės namo kieme užkliudė stovintį „Subaru“. O paskui bėgliai dingo pareigūnams iš akiračio. Tik po valandos automobilį „Renault“ jie rado stovintį užrakintą Širvintų gatvės namo kieme.

Mat uniformuotiems tvarkos sargams, skirtingai nei žvėriukų žadintojams, dėmesio nereikia. Tad persekiodami jie darosi vis atsargesni, nes po kiekvienų gaudynių pasipila komentarai – ką ne taip padarė, kaip nemoka lipti bėgliams ant kulnų. O tokios kalbos ir tarnybą policijoje gali kainuoti.

Prie areštinės durų minia laukia į laisvę išeinančių tik nuožmiausių žudikų, išradingiausių sukčių. Ir tokių kaip A.Ivanauskas – gatvėse taškančių žmones. Tad protu nepasižymintiems ir menkavertiškumo kompleksų kamuojamiems jo sekėjams dar viena paskata lėkti gatvėmis.

Juk A.Ivanauskui nieko baisaus nenutiko. Praėjus dviem paroms po sulaikymo pareigūnai nesikreipė į teismą, kad jis leistų laikyti lakstūną nelaisvėje.

Septynis žmones sužalojęs jaunuolis bus laisvėje, o jam grės iki penkerių metų nelaisvės. Tiesa, jei vairuotojas neneigs kaltės ir sutiks atlyginti žalą, jam bus paskirtas nebent lygtinis laisvės atėmimas.

Seimo nariai po avarijos paskubomis parengė pataisas, griežtinančias atsakomybę už viršytą greitį.

Pasigirdo įvairiausių siūlymų, kaip sutramdyti žvėriukų žadintojus. Esą tam reikėtų atskiro telefono numerio. Arba vaizdo registratorių, kurie būtų privalomi kiekvienam automobiliui. Gerai būtų ir daugiau vaizdo kamerų gatvėse.

Treti grūmojo – tokią avariją sukėlęs žmogus turėtų visam gyvenimui prarasti teisę sėsti prie vairo ir gauti didžiulę baudą.

Ketvirti adrenalino ištroškusiems jaunuoliams siūlė atidaryti specialią trasą, kur jie galėtų iki valiai ardytis.

Niekas nesiginčija – visos priemonės geros. Bet ar jos būtų veiksmingos? Juk sakoma, kad ir blogas pavyzdys užkrečia.

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.