Sportas televizijoje – podukros vietoje

Įsijungus lietuviškus televizijos kanalus susidaro įspūdis, kad mūsų šalyje yra tik pora sporto šakų – krepšinis ir futbolas. Liūdna, kad ekrane mažai vietos skiriama kitoms sporto rūšims.

Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Burlinskaitė

Oct 25, 2015, 11:03 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 11:59 PM

Pati nuo vaikystės esu išbandžiusi daugybę sporto šakų, tarp jų ir lengvąją atletiką, futbolą, krepšinį, tinklinį, šokius. Aštuonerius metus žaidžiau rankinį. Tad esu visų sporto šakų aistruolė, mėgstu žiūrėti įvairius čempionatus, turnyrus, sportininkų pasirodymus.

Draugės Gretos Lebedevos sužadėtinis imtynininkas Aleksandras Kazakevičius neseniai dalyvavo tarptautinėse varžybose, tačiau mes niekaip neradome, kuriuo kanalu galėtume jas pažiūrėti.

Televizijos galėtų labiau domėtis imtynėmis, rodyti kūno rengybos, lengvosios atletikos varžybas.

Dažnai merginos manęs klausia, kokį pratimą reikia daryti, kad užpakaliukas būtų toks gražus kaip mano. Atsakau, kad tokio pratimo nėra. Reikia sportuoti visu kūnu.

Galiu papasakoti, kaip atrodo mano treniruotė, bet gera išvaizda priklauso ne vien nuo sporto. Svarbu ir poilsis, miegas, mityba, geros emocijos.

Niekada nesiekiau numesti svorio, visuomet saikingai sportavau ir sportuoju, reguliariai maitinuosi.

Daug kas turbūt įsivaizduoja, kad nieko nevalgau. Tiesa kitokia – prieš kūno rengybos varžybas maitinuosi 6–8 kartus per dieną. O kūno formos kinta nuo sportavimo, mažėja riebalinis sluoksnis.

Gaila, kad televizijoje nėra nė vienos profesionaliai rengiamos laidos, kurioje būtų mokoma taisyklingai sportuoti, patariama, kaip maitintis ir prisižiūrėti. Dažniausiai tokiomis temomis ekrane kalbama su humoru.

Lietuviškų televizijų laidomis apie sportavimą ir mitybą negalima aklai pasikliauti. Neretai montuojant laidą pašnekovų mintys nutraukiamos, tad išgirsta informacija gali būti netiksli. Pažiūrėjus laidą kartais net reikia pasitikslinti internete, nes negali patikėti tuo, ką girdėjai.

Neseniai per televizorių nugirdau, kaip pokalbių laidoje moterys su džiaugsmu kalbėjo apie dietas, lieknėjimą. Klausiausi ir stebėjausi. Kas pasakė, kad tik lieknas kūnas yra gražus?

Tokių laidų prisižiūrėjusios merginos ima badauti ir kankintis. Manau, kad sveika moteris ir yra graži.

Mudvi su Greta siekiame tapti moterų kūno rengybos trenerėmis ir galėtume netgi vesti laidą apie taisyklingą sportavimą.

Anksčiau turėjau įprotį per visą naktį palikti įjungtą televizorių su skambančiu muzikiniu kanalu. Tačiau pastaruoju metu dėl darbų ir sporto televizijai laiko lieka mažai.

Kartais vakarais norėdama atsipalaiduoti įsijungiu filmą. Mėgstu psichologines juostas, kuriose kas nors užslėpta. Taip pat su malonumu žiūriu komedijas.

Kadangi esu užkietėjusi romantikė, patinka ir jausmingi filmai. Labai myliu gamtą, gyvūnus, todėl retkarčiais įsijungiu apie tai pasakojančias laidas per užsienio kanalus. Ten jos įdomiausios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.