Egzamino tapti teisėjais neišlaikė daugiau kaip pusė dalyvių

Praėjusią savaitę vykusio

Egzamino tapti teisėjais neišlaikė daugiau kaip pusė dalyvių.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Egzamino tapti teisėjais neišlaikė daugiau kaip pusė dalyvių.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 26, 2015, 9:44 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 8:58 PM

Jie papildys pretendentų į laisvas apylinkės teismo teisėjų vietas sąrašą ir galės dalyvauti skelbiamose atrankose, pranešė Nacionalinė teismų administracija.

„Šis egzaminas, kaip ir prieš tai vykusieji, buvo iš tiesų sudėtingas. Jį įveikė tik geriausieji teisininkai: išmanantys teisės aktus ir bendruosius teisės principus, žinantys, kaip juos taikyti praktikoje, sekantys teisinio reguliavimo ir teisminės jurisprudencijos pokyčius“, – teigė Pretendentų į teisėjus egzamino komisijos pirmininkė, Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkė Egidija Tamošiūnienė.

Pasak jos, praktinės egzamino užduotys buvo formuluotos pagal buvusias ar galinčias būti faktines situacijas, kurias sprendžiant matomas pretendentų gebėjimas tinkamai nustatyti ginčo dalyką, taikyti ir aiškinti reikiamas teisės normas, motyvavimo įgūdžius.

Teorinę egzamino dalį sudarė klausimai iš konstitucinės, civilinės, civilinio proceso, baudžiamosios ir baudžiamojo proceso bei kitų teisės šakų.

Šią egzamino dalį išlaikę šeši pretendentai ėmėsi praktinės dalies, kurios barjero neįveikė vienas pretendentas. Praktinėje dalyje pretendentams teko susidurti su baudžiamosios teisės ir proceso bei privatinės teisės užduotimis.

Teorinės egzamino dalyvių žinios tikrinamos pildant iš 40 klausimų sudarytą testą. Atsakiusieji teisingai į ne mažiau kaip 30 klausimų, gali laikyti praktinę egzamino dalį, kurios metu pateikiamos praktinės užduotys.

Egzaminas išlaikomas tuo atveju, jeigu kiekvienos iš praktinių užduočių įvertinimas būna ne mažesnis nei 7 balai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: gaisras Vilniaus daugiabutyje