Kedžių teismas dėl pedofilijos – jau šią savaitę

Nuo teisėsaugos pasprukusios Neringos Venckienės tėvai Laimutė ir Vytautas Kedžiai bei jų kaimynė Olga Girdauskienė jau šį ketvirtadienį sės į Kauno apylinkės teismo teisiamųjų suolą.

Po du kartus teisti Kedžiai trečią kartą į teisiamųjų suolą sės dėl anūkės tvirkinimo.<br>R.Neverbicko nuotr.
Po du kartus teisti Kedžiai trečią kartą į teisiamųjų suolą sės dėl anūkės tvirkinimo.<br>R.Neverbicko nuotr.
Kedžių kaimynė O.Girdauskienė (viduryje) jau teisiama dėl daryto poveikio LStankūnaitės dukrai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kedžių kaimynė O.Girdauskienė (viduryje) jau teisiama dėl daryto poveikio LStankūnaitės dukrai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Asta Kuznecovaitė

Oct 26, 2015, 3:47 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 5:55 PM

Ilgą laiką kitus pedofilais vadinę Kedžiai bus teisiami dėl savo anūkės, Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimo.

Tokie patys kaltinimai yra pateikti ir aukle vadintai O.Girdauskienei, kuri Kauno apylinkės teisme jau yra teisiama dėl daryto poveikio tuomet vadinamosios pedofilijos byloje nukentėjusiai pripažintai mergaitei.

Nukentėjusiąja tvirkinimo byloje yra pripažinta L.Stankūnaitės dukra. Kadangi ji mažametė, o byloje bus kalbama apie mergaitės Kedžių ir Venckų namuose turėtas sekso pamokas, Kauno apylinkės teismas šią bylą nagrinės uždaruose teismo posėdžiuose.

Prasidės bylos nagrinėjimui, turėtų paaiškėti, kokio dydžio civilinį ieškinį dukters tvirkintojams pateiks L.Stankūnaitė, byloje atstovausianti savo vaikui.

Ikiteisminio tyrimo metu L.Stankūnaitė abiem Kedžiams ir O.Girdauskienei buvo pareiškusi dviejų milijonų litų (579 tūkstančiai 240 eurų) ieškinį. Dabar L.Stankūnaitė galės jį patikslinti.

Kadangi ieškinys didelis, baiminantis, kad įtariamieji parduos savo turtą ir pasislėps užsienyje, jiems buvo skirtos kardomosios priemonės ir apribotos teisės į nekilnojamąjį turtą.

Išdavė ir slapti įrašai

Ikiteisminis tyrimas dėl L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo buvo pradėtas išvadavus mergaitę iš laikinosios globėjos N.Venckienės namų.

Pas ikiteisminio tyrimo teisėją du kartus apklausta mergaitė neslėpdama papasakojo, ką ją teiko patirti Kedžių ir Venckų namuose: kaip teta ir seneliai jai liepė pasakoti apie esą ją prievartavusius tris vyrus, aiškino apie iš „sysalų“ išbėgantį „kremą“.

Mergaitės žodžius patvirtino ir Kedžių namuose slapta daryti įrašai. Garso įrašymo technika teismui leidus jų namuose buvo sumontuota 2009 metų spalio 5-ąją, iškart po Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymo.

Apie pasiklausymo įrangą Kedžiai nenutuokė, todėl drąsiai mokė mergaitę pačių intymiausių dalykų.

Pasiklausymo įranga buvo užfiksuotos ir pamokos, kaip senelis anūkę mokė piešti vyrus su iki žemės nutįsusiais lytiniais organais ir liepė anūkei prisiminti, kad, kai vyrai jai kišo „sysalus“ į burną jai labai skaudėjo ir ji žiaugčiojo.

„Niekas man nieko nekišo“, – tada V.Kedžiui atsakė mergaitė. Taip pat užfiksuotas ne vienas grasinimas vaikui, jei ji nekalbės taip, kaip Kedžiams ir N.Venckienei reikia.

Mergaitė buvo gasdinama ne tik fizinėmis bausmėmis, bet ir mirtimi. Esą ji bus atiduota pedofilų klanui, kuris ją nužudys.

L.Stankūnaitės dukters tvirkinimu taip pat yra įtariama ir N.Venckienė, tačiau jos atžvilgiu byla išskirta ir už šį bei kitus padarytus nusikaltimus, ji bus teisiama, kai mūsų teisėsaugininkai ją parsigabens iš JAV, kuriose ji slepiasi jau daugiau kaip pustrečių metų.

Už mažamečio asmens tvirkinimą didžiausia numatoma bausmė yra laisvės atėmimas iki trejų metų.

Teisiamųjų suolas – ne naujiena

Tai bus trečias kartas, kai Kedžiai sės į teisiamųjų suolą.

L.Kedienė buvo pripažinta kalta dėl nepagarbos teismui bei dėl trukdymo antstolei Sonatai Vaicekuaskienei vykdyti savo pareigas.

Už šiuos nusikaltimus jai buvo skirtos 2600 ir 3250 litų baudos.

L.Kedienę į teismą dėl šmeižto ir įžeidimo buvo padavęs ir pagrindinis Kauno žudynių bylos liudytojas Mindaugas Žalimas.

Byla jau buvo pradėta nagrinėti teisme, tačiau L.Kedienė atsiprašė M.Žalimo, sumokėjo jo nurodytą sumą ir taip išvengė trečiojo teistumo.

Du kartus teistas ir jos vyras V.Kedys. Už melagingus liudijimus teisme jis turėjo susimokėti 650 litų, o dėl savo elgesio 2012 metų kovo 23 dieną, kai antstolė S.Vaicekauskienė pirmą kartą bandė įvykdyti teismo sprendimą grąžinti dukrą L.Stankūnaitei buvo nubaustas 2600 litų bauda.

Galvoja apie kaltinamosios suėmimą

L.Girdauskienei ši byla antroji. Kauno apylinkės teisme ji teisiama dėl L.Stankūnaitės dukrai daryto poveikio.

Šioje byloje jau apklausti visi liudytojai ir planuota apklausti mergaitę bei L.Stankūnaitę, tačiau jau du kartus bylos nagrinėjimą teko atidėti, nes O.Girdauskienė posėdžių dieną staiga suserga.

Teismas nusprendė išsiaiškinti, ar Kedžių kaimynė nesimuliuoja ligos. Jei paaiškės, kad jos sveikatos suprastėjimas yra ne kas kitas, kaip noras vilkinti teismo procesą, bus svarstoma, ar nereikia Kedžių kaimynei kardomąją priemonę pakeisti į suėmimą.

L.Girdauskienei yra pateiktas 30 tūkstančių eurų civilinis ieškinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.