Kas pametė vibratorių? Klausiu griežtai

Šių metų aplinkos tvarkymo šventėje užstojus pavasariui, mano darbovietėje vykusioje keletą dienų dar prieš visuotinę akciją „Darom“ , entuziastu išsiskyrė šių eilučių autorius ir mėgstantis gerą kompaniją prof. Sigitatas D. , – jeigu neapgauna atmintis, jokio masinio sujudimo ta proga tarsi ir nebuvo, be minėtų personažų aplink pastatus klaidžiojo, rinkdami šiukšles, dar keli lydintys asmenys.

Daugiau nuotraukų (1)

Edvardas Čiuldė

Oct 29, 2015, 3:59 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 12:53 AM

Į nustebusių praeivių klausimus – ką čia veikiame, profesorius kalbėjo pilnu užuominų balsu, tačiau jau beveik prasitardamas, kažką prasiplepėdamas ta linkme, kad drauginga kompanija ieško pamesto rasto.

Vieni tąkart kraipė galvas, kiti supratingai kikeno prisimindami iki pasąmonės gelmių įsirėžusį sovietinių laikų paveikslą apie V.Leniną, tempiantį rasto drūtgalį visuotinėje pavasario talkoje, – toks propagandinės teplionės pavyzdys anais laikais buvo tapęs savotiška vadinamųjų lenininių balandžio apsikuopimo apeigų emblema.

Tačiau dar po kelių dienų ši istorija iš Noreikiškių persikėlė į Vilnių, apsukoms pasiekus kritinį žviegimo lygį, o grėsmingų intonacijų dundesiui užgulus ausis.

Palaikydama „Darom“ sumanytojų iniciatyvas ir rodydama užkrečiantį pavydį Vilnios upės pakrančių valymo nuo šiukšlių talkoje dalyvavo pati prezidentė D.Grybauskaitė.

Tačiau, jeigu prisimenate (apie tai išsamiai rašė lrytas.lt, kilo baisus skandalas, kai kažkam iš svitos ar šiaip dėmesio ištroškusiam talkininkui, atsidūrusiam šalia prezidentės ir nepraleidusiam savo progos išgarsėti, neva pasivaideno, kad į upės, nuo kurios kilo Vilniaus vardas, vandenis yra įleistas nuotekų vamzdis, purslojantis nešvarumus.

Toliau viskas vyko tarsi pagreitintame filme, davus komandą, sulėkė visos tarnybos, kol galop, narams ištyrus upės dugną, buvo nustatytą, kad atsispindintis pavasario saulutėje pro mirguliuojančias bangas objektas yra visai ne vamzdis, o dumblu apėjęs medinis rastas. Tada sau pagalvojau, kad mūsų tautiečiams vis tik pavyko rasti tą laiko bangose nuskendusį mitologinį rastą, kurį savo kalbose mini net profesoriai.

Tačiau žiū: vakar uolieji Lietuvos narai iš upių motinos Neries gelmių ištraukė visą krūvą ne mažiau intriguojančių radinių, tarp kurių ypač išsiskyrė gelžbetoninis luitas su žmogaus pėdos atspaudu ir vibratorius. Neperlenkdamas lazdos sakau – tai mitologiniai radiniai!

Kiekvienas gali skelbti savo versijas, tačiau pats būčiau linkęs manyti, kad šventuose vandenyse rasta Pėdos kopija priklauso pusiau mitologiniai būtybei Vytautui Landsbergiui (senjorui).

O Vibratorius? Na, Vibratorius liudija politinio matriarchato, kai apsieinama dar be vyrų arba jau be vyrų, vyravimą mūsų laikų Lietuvoje. Todėl klausimas – kas pametė vibratorių – dabar yra politinės reikšmės klausimas, ypač prieš rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.