Nematomi žmonės

Niekas nesirengia mūsų grobti. Patys pasiduodam ir atsiduodam. Don Kichotų laikai praėjo. Dabar visi turi paskolas. Don Kichotas jodinėjo kur patiko. Kovėsi, su kuo norėjo. Nes paskolos neturėjo.

Daugiau nuotraukų (1)

Algimantas Rusteika

Oct 29, 2015, 10:50 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 2:40 AM

Žinojau, kad žemas lygis. Rašiau. Bet vis pagalvodavau, ar ne per daug kritikuoju. Gal nėra taip jau blogai. Aš apie lietuvišką elitą. Tą, kur prekybcentrio vadai gauna minimumus.

Deja. Ne per daug aš. Viskas dar beviltiškiau. Na taip taip, čia dėl klasikinės tragedijos Būti Ar Nebūti Progresiniams. Iš darbų atpažinsite juos.

Tėvynėje karo stovis. Mesti visi rezervai. Totalinė mobilizacija. Ką ten nausėdos, mačiuliai, maldeikienės. Ar kokie kiti prasisiekusių lūzerių pranašai. Tankiai tankiai mirksinti kai meluoja ponia su skarele. Net dviratininkai, ginkluoti kakadūšnikais su savo išstenėtais bajeriukais išvaryti į pirmąsias linijas. Iš tolo smirda prakaitu ir bezdalais.

Juk ne dėl juokų šitoks darbas. Runkeliams ir bėdžiams įteigti, kad mokesčiai iš ponų blogis. Reikia vienąkart ir atidirbti už galimybę gauti paskolas, ponai laidų vedėjai ir vedėjos. Nusirista iki faktinio melo.

Kai rimtoj (?) laidoj pražilęs nuo proto naštos bankinis dėdė rimtu veidu trina, kad progresiniai yra atsilikusiųjų valstybių reikalas. Nors mokinukas tai pasakytų, kad yra atvirkščiai. Savanoriškas lindimas į užpakalį ar tiesiog gavo nurodymus – štai klausimas. Laukiu nesulaukiu, ką komentarų liūtai iš Valdovų rūmų portalo minaretų užgiedos. Šventoji šventųjų pasaulio trejybė. Vienas kaip visada patylės ir pavažiuos kur nors ko nors užsimiršimui pavalgyti.

Senolis išvargs ką nors pašaipaus, beveik intelektualaus, nei už nei prieš ir iš esmės banalaus. Tipo reikia, bet ne taip – nesakysiu kaip, atnešk tą – nežinau ką. O jauniklis kaip visada – nusirašys iš kur nors ką nors. Kokią nors efektingą patyčią. Šiaip ar taip, pamatysime naujas žemo lygio gilumas. Ir bus smagu būrelyje draugų.

O visa ši isterija dėl to, kad daug uždirbantys ponai praras 30-40 euro. Tai štai dėl ko serga, spirga ir naktimis nemiega drąsios tautos žiedas! O galvojau, kad dėl krepšinio. Ar, blogiausiu atveju, už šauktinių Lietuvą, europines vertybes ir nuskendusių migrantų laimę tai jau tikrai. Dabar pianissimo. Juokingiausia tragedijos vieta.

Siūlantieji sysai gerai žino, kad nieko nebus. Toks trečios ar penktos kadencijos senumo žaidimukas. Programėlė išsipakuoja ir pasileidžia pati. Pasiūlai kaip įmanoma kvailiau – išsityčioja – atmeta – atideda – pasikeli reitingus – eini su ta pačia vėliava į kitus rinkimus – kalti kiti. Ir visada lieki komandos nariu, jeigu ką. Su galimybe gauti paskolas.

Visada mėgau kadencijų pabaigas ir priešrinkiminius mėšlungius. Sezono naujienos senos ir nieko nepakeičia. Bet trumpam apšviečia sceną. Blykst – ir pamatai be kaukių ir aštrias iltis. Labai sveika profilaktiškai nuo pozityvumo viruso, jeigu ką.

Visi pamatom tą patį. Bet tai, ką sakau – populizmas. O jie tai rūpestingai rūpinasi žmonėmis ir verslu. Tad kuris iš mūsų teisus? Kuris geras, o kas apsimetėlis? Kurį čia dabar reikia mylėti? Tą, kurį palaikins per teliką.

Sugrįš po reklamos parūkiusi Juodoji Našlė – ir palaikins. Ir nevirkaukit čia. Primityvu, mes nežiūrim, ne mums. Aišku, kad ne mums. Mes esam nematomi žmonės. Mes irgi norim gauti paskolas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.