Vilniečiams prieš naktį – mero pasakėlės

„Sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Oct 31, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 5:33 PM

Naujos laidos pavadinimas kas vakarą vis kitoks – tai „Po darbo dienos“, tai „Vakaro pokalbis apie dienos reikalus“.

Tiesa, premjera prisvilo kaip pirmasis blynas. Įsijungęs kompiuterį ne vienas loštelėjo, nes pradžia buvo kaip siaubo filmo. Tamsiame fone pasirodė mero R.Šimašiaus veidas. Bet jis pradėjo kalbėti ir žiūrovams baimė atlėgo.

Kalbėtojas pažadėjo, kad kas vakarą pasakos, ką gero per dieną nuveikė, kokių susitikimų sostinės labui įvyko. Kiek dusdamas jis vis pasakojo keliaudamas nuo Arkikatedros iki savo namų T.Vrublevskio gatvėje.

Kad spėtų viską iškloti, nepasuko per artimiausią sankryžą, o nužingsniavo iki Karaliaus Mindaugo tilto. Buvo sutemę, degė gatvės žibintai. Vadinasi, R.Šimašiaus darbo diena užtruko.

„Įsitaisiau savo televiziją. Kur nors pakeliui ar įvykio vietoje vis patransliuoju“, – savo socialinio tinklo paskyroje pasigyrė miesto vadovas.

Ne visos jo laidos bus rimtos ataskaitos vilniečiams. Pavyzdžiui, yra linksmesnė laida „Pabėgiokim“. Arba iš pasivažinėjimo dviračiu Londone. „Žodžiu, kviečiu žiūrėti“, – kaip visada šypsena švietė meras.

Kitoje laidoje meras dėstė, koks atviras siekia būti Vilnius. Vis dėlto keliant atvirumą į dar aukštesnį lygį, R.Šimašiaus žodžiais, „razinkos“ trūksta. Dar negalime sakyti, kad Vilnius yra atviriausas Europos, o gal viso pasaulio miestas.

Bet ateityje kiekvieną gatvę pašlavus sąskaita atsiras internete. Jau nekalbant apie atvirus nekilnojamojo turto duomenis, informaciją apie miesto finansus ar eiles į vaikų darželius.

Toks atvirumas, jau mažiau dūstančio mero žodžiais, užkerta kelią vogimui.

Paskui meras papasakojo apie kitą savivaldybėje vykusį pasitarimą. Jis buvo apie medžius. Valdininkai kalbėjo, kokius reikėtų sodinti, kaip genėti. Čia R.Šimašius prisiminė, kaip kartą bėgiodamas prie Neries jis sutiko vyrą su motoriniu pjūklu rankose.

Vyriškis sutriko, bet per pokalbį meras išsiaiškino, jog jis geni prieš trejus metus nupjautus ir spėjusius atželti beverčius krūmokšnius.

„Žmogus daro gerą darbą ir bijo, kad „pariš“, – konstatavo R.Šimašius, palinkėdamas žiūrovams gero vakaro bei primindamas, kad vėl šiandien Vilniuje puikus oras.

Paskutiniai mero žodžiai jau kėlė žiovulį ir priminė greitą pasimatymą su šilta lova. Tik galvoje kirbėjo klausimas – ar pakeis šie mero atviravimai vakaro žinias per televiziją?

Juk net Kauno meras V.Matijošaitis, savo prabangiu „Ferrari“ pralėkęs atnaujintu Panemunės tiltu, pasakęs: „Asfalto danga liuks. Važiuoju kaip per parketą“, sulaukė daugiau žiūrovų dėmesio.

Vaikantis auditorijos sostinės vadovui nebūtina puikuotis automobiliais kaip kolegai iš Kauno. Bet „razinkos“, kaip jis pats sako, dar reikia. Vien atvirais pokalbiais prieš miegą nepapirksi.

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.