Baudų nesumokėję asmenys galės pamiršti ginklą?

Lietuviai dažnai konfliktines situacijas sprendžia į ranką paėmę ginklą. Vidaus reikalų ministras užsimojo apriboti ginklų įsigijimą asmenims, kurie turi `skolų ir nesumokėjo baudų.

Baudų nesumokėję asmenys galės pamiršti ginklą?<br>Montažas
Baudų nesumokėję asmenys galės pamiršti ginklą?<br>Montažas
Baudų nesumokėję asmenys galės pamiršti ginklą?<br>T.Balkūno nuotr.
Baudų nesumokėję asmenys galės pamiršti ginklą?<br>T.Balkūno nuotr.
Ministras S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Ministras S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Nov 10, 2015, 3:34 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 12:04 AM

Ministras Saulius Skvernelis Seime pristatė ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pakeitimo projektą ir lydimuosius aktus. Parlamentarai pritarė, kad projektas būtų perduotas svarstyti Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui.

„Asmenys, turintys skolų valstybei arba nesumokėję baudų, nebegalėtų gauti B ir C kategorijos ginklų – tai ginklai, kurie duodami savigynai ir medžioklei. Jie taip pat negalėtų laikyti ir nešioti ginklų“, – antradienį paaiškino vidaus reikalų ministras. 

Pasak jo, pakeitimai labiau susiję su funkcijų perskirstymu tarp institucijų. Dalis jų pereitų iš Ginklų fondo į Policijos departamentą, kuris atsakingas už licencijuotą ginklų apyvartą. Šiuo atveju dar prie jų prisidėtų sprogmenys. Visi pajėgumai ir ištekliai būtų vienose rankose – kontrolė ir licencijų išdavimas.

„Pirmiausia įgyvendinant pagrindinį ne kartą suformuluotą Konstitucinio teismo sprendimą, kad visi ribojimai, kurie susiję su ūkine veikla ir verslu, būtų numatyti įstatymuose“, – pažymėjo ministras.

Ar priėmus įstatymą bus sustiprinta apsauga nusikaltėlių pasaulyje gauti sprogmenų ir šaudmenų?

Įstatymo pakeitimas susijęs su legalios apyvartos ribojimais. Bus didesnė kontrolė, nes viskas pereis į vienas rankas. Nelegaliai rinkai tas įstatymas negalioja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.