Dėl strigusios registracijos į darželius – A. Zuoko pasiūlymas

Šį klausimą Vilniaus taryba planuoja svarstyti trečiadienį.

A.Zuokas detaliau nekomentavo motyvų, kodėl lėšų nebuvo numatyta pirmojoje šių metų pusėje.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
A.Zuokas detaliau nekomentavo motyvų, kodėl lėšų nebuvo numatyta pirmojoje šių metų pusėje.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 10, 2015, 6:17 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 11:31 PM

Šį klausimą Vilniaus taryba planuoja svarstyti trečiadienį.

Kaip BNS sakė sostinės tarybos opozicijoje esančių Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) vadovas, savivaldybė yra gavusi apie 20 skundų, tačiau jei kompensacijų pareikalautų visi nepatogumų patyrę tėvai, iš viso tam galėtų prireikti apie 30 tūkst. eurų.

„Man labai keista, kad ši valdžia sako, jog savivaldybė nevykdys buvusio mero, šiuo atveju mano sprendimo. Tai yra nesolidu. Reikia suprasti, kad ne aš nukentėjęs esu – nukentėję Vilniaus miesto gyventojai (...) Bendra suma, kuri galėtų būti, tai yra 30 tūkst. eurų, jei kompensacijų prašytų tie, kuriems priklausytų eilė tuo metu, t. y. apie 2 tūkstančiai vilniečių“, – pareiškė jis.

A.Zuokas detaliau nekomentavo motyvų, kodėl lėšų nebuvo numatyta pirmojoje šių metų pusėje, dar dirbant senajai tarybai, tačiau tikino, jog tai galima padaryti dabar, perskirsčius biudžetą ar numačius lėšas iš savivaldybės rezervo. Jis teigė pristatysiantis klausimą trečiadienį.

Sostinės vicemeras Valdas Benkunskas sakė, kad tai yra vienas iš A.Zuoko politinių pažadų, kurio savivaldybė negali įgyvendinti. Anot jo, opozicijos siūlomas klausimas įtrauktas siekiant išgirsti konkrečius A.Zuoko paaiškinimus, kodėl lėšų nenumatyta anksčiau.

„Yra komiška situacija, kai meras atsibudo po pusės metų ir jau būdamas opozicijoje siūlo taisyti biudžetą savo pažadams įgyvendinti (...). Bus įdomu ir pačiam išgirsti, ir užduoti kai kuriuos klausimus, kodėl tik dabar siūlo numatyti tėvams kompensacijas, nors turėjo galimybes kelis mėnesius tą padaryti dar būdamas meru“, – sakė jis.

Pirmoji registracija į darželius Vilniuje šiemet vyko sausio 12-ąją, tuomet dėl techninių problemų užstrigus sistemai, visi prašymai anuliuoti. Registracija pakartota kovo 25-ąją, tačiau ji vėl neveikė tinkamai. Rugsėjį taryba priėmė sprendimą atsisakyti nuostatos, kai sutapus kitiems prioritetams gaunant vietą darželiuose pirmenybė teikiama tiems, kurie anksčiau pateikė prašymą, tad tėvai raginami nepulti registruotis pirmosiomis dienomis. Registracijos į darželius 2016-iesiems pradžia numatyta gruodžio 15-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.