Su JAV Kongreso patarėjais aptarta saugumo situacija regione

Lietuvos užsienio reikalų viceministras Andrius Krivas lapkričio 10 dieną Vilniuje susitiko su JAV Kongreso narių patarėjų delegacija ir aptarė aktualias transatlantinės darbotvarkės bei dvišalių Lietuvos ir JAV santykių temas.

Lietuvos užsienio reikalų viceministras Andrius Krivas lapkričio 10 dieną Vilniuje susitiko su JAV Kongreso narių patarėjų delegacija ir aptarė aktualias transatlantinės darbotvarkės bei dvišalių Lietuvos ir JAV santykių temas.<br>URM nuotr.
Lietuvos užsienio reikalų viceministras Andrius Krivas lapkričio 10 dieną Vilniuje susitiko su JAV Kongreso narių patarėjų delegacija ir aptarė aktualias transatlantinės darbotvarkės bei dvišalių Lietuvos ir JAV santykių temas.<br>URM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2015, 11:18 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 1:14 AM

Susitikime daugiausia dėmesio skirta saugumo ir gynybos klausimams, priemonėms užtikrinti Lietuvos ir regiono saugumą ir galimą sąjungininkų paramą šioje srityje. Taip pat aptarta situacija Ukrainoje ir kitose Rytų partnerystės šalyse, energetinio ir informacinio saugumo klausimai.

Susitikime Užsienio reikalų ministerijoje A. Krivas dėkojo už JAV lyderystę įgyvendinant 2014 m. NATO viršūnių susitikime Velse priimtus sprendimus. Viceministras pabrėžė, kad NATO nuo saugumo užtikrinimo priemonių turėtų pereiti prie atgrasymo priemonių, kurios veiksmingai sulaikytų bet kokius bandymus pažeisti Baltijos valstybių ir kitų sąjungininkų saugumą. Lietuva siekia, kad Velse priimtas Parengties veiksmų planas būtų visiškai įgyvendintas iki kito NATO šalių vadovų susitikimo 2016 metais.

JAV Kongreso narių patarėjų delegacija Lietuvoje lankosi lapkričio 9–11 dienomis Užsienio reikalų ministerijos kvietimu ir susipažįsta su saugumo padėtimi Baltijos jūros regione, Baltijos šalių politine situacija, aptaria dvišalių santykių perspektyvas. Prieš atvykdama į Lietuvą, delegacija lankėsi Rygoje, o iš Vilniaus vyks į Taliną. Delegacijos daugumą sudaro Atstovų Rūmų Užsienio reikalų komiteto narių kabinetų vadovai, taip pat senatoriaus Jameso Rischo kabineto vadovas.

Vizito Lietuvoje metu JAV Kongreso patarėjai susitiks su Krašto apsaugos ministerijos vadovybe, Lietuvos Respublikos Seimo Užsienio reikalų, Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetų ir Tarpparlamentinių ryšių su JAV grupės vadovais ir nariais, Lietuvos Respublikos prezidentės ir ministro pirmininko patarėjais, dalyvaus apskritojo stalo diskusijose Rytų Europos studijų centre, NATO Energetinio saugumo kompetencijos centre ir Europos humanitariniame universitete.

Kongreso patarėjai vykdami į Vilnių apsilankė Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose, susitiko su NATO oro policijos misiją vykdančiais Vengrijos kariais. JAV Kongreso patarėjų vizitai į Baltijos šalis buvo ne kartą rengiami ir anksčiau, pastarąjį kartą – 2013 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.