G. Kirkilas turi pasiūlymą generalinio prokuroro kandidatūrai

Seimas patvirtinti tinkamą

Klausiamas, kokia tikimybė, kad Generalinė prokuratūra nuolatinį vadovą turės šiais metais, G. Kirkilas atsakė, jog „jį tik reikia teikti“.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Klausiamas, kokia tikimybė, kad Generalinė prokuratūra nuolatinį vadovą turės šiais metais, G. Kirkilas atsakė, jog „jį tik reikia teikti“.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 11, 2015, 8:46 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 10:28 PM

Klausiamas, kokia tikimybė, kad Generalinė prokuratūra nuolatinį vadovą turės šiais metais, G. Kirkilas atsakė, jog „jį tik reikia teikti“. Politikas sukritikavo siūlomas generalinio prokuroro skyrimo keitimo tvarkas ir pabrėžė tinkamo kandidato pasirinkimą bei jo kompetenciją.

„Čia mes ieškome visokių priežasčių, sakome, kad reikia keisti balsavimo būdą. Nereikia keisti jokių balsavimo būdų – reikia pateikti kandidatūrą, kuri bus priimtina parlamentui. Parlamentas yra rimta procedūra, ir visi būsimi, galimi kandidatai, jeigu dabar mane girdi, jie turi žinoti, kad atėjus į parlamentą, nepaisant to, kad turi Prezidento paramą ar dar kieno, ar Premjero, ar panašiai, vis vien turi atitinkamai pasirodyti frakcijose. Jeigu frakcijos, kurių yra Seime septynios, pagalvos, kad jūs netinkate vienai ar kitai pozicijai vadovauti – nieko neišeis. Ta prasme, kiekvienas kandidatas turi pravesti mini rinkimų kampaniją Seime“, – trečiadienio rytą interviu „Žinių radijui“ sakė G. Kirkilas.

Kaip pavyzdį tokio sėkmingo savęs pristatymo jis pateikė dabartinį valstybės kontrolierių Arūną Dulkį, kuris Valstybės kontrolei vadovauja nuo balandžio.

„Jeigu bus pasirinktas geras kandidatas, neabejoju, ar viešai, ar slaptai, už jį bus balsuota“, – pabrėžė Lietuvos socialdemokratų partijos vicepirmininkas.

Klausiamas, kaip vertina Europos Audito Rūmų narės, buvusios valstybės kontrolierės, teisingumo ministrės R. Budbergytės kandidatūrą, G. Kirkilas sakė, kad tai būtų labai solidi kandidatė, kuri sulauktų palaikymo Seime.

„Ilgametė valstybės kontrolierė, prieš tai dirbusi Vyriausybėje, dabar yra Liuksemburge, Audito rūmuose. Ir tikrai niekas nepasakytų, kad jinai priklausoma nuo grupuočių ar ką nors panašaus. Aš nežinau, ar jinai pati nori, nežinau, ar kas nors kelia šitą kandidatūrą, bet apie ją kalba būtent dėl dviejų priežasčių: pirmiausia todėl, kad jos kadencija baigiasi, o kitas dalykas dėl to, kad jinai iš tikrųjų yra gana solidi kandidatė. Kodėl visuomenė negali kalbėti apie tai? Gali. Ir tai yra labai solidi kandidatė. Jeigu tik jinai bus pasiūlyta, aš beveik esu tikras, kad ji būtų patvirtinta Seime“, – neabejojo Seimo vicepirmininkas.

G. Kirkilas taip pat sakė tikįs, kad jo partijos kolega Julius Sabatauskas, būdamas principingas, išsiaiškins susidariusią situaciją dėl galimų Prezidentūros turimų pažymų dėl jo dalyvavimo skiriant generalinį prokurorą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.