Ministras J. Olekas lankosi Stokholme

Stokholme

J. Olekas: „Pasikeitusi geopolitinė situacija yra postūmis dar aktyvesniam Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimui“.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
J. Olekas: „Pasikeitusi geopolitinė situacija yra postūmis dar aktyvesniam Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimui“.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-11-11 06:57, atnaujinta 2017-10-04 22:37

Ministrai sutarė sustiprinti Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimą tokiose srityse kaip hibridinės grėsmės, kibernetinis saugumas, bendros pratybos ir operacijos, ginkluotės modernizavimas ir įsigijimas, dalyvavimas Šiaurės ir Baltijos paramos programoje (angl. Nordic-Baltic Assistance Programme), pagal kurią teikiama pagalba Gruzijai ir Ukrainai, bei kitose srityse.

„Pasikeitusi geopolitinė situacija yra postūmis dar aktyvesniam Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimui. Tikiu, kad Lietuvos ir Švedijos parengti pasiūlymai paskatins intensyvesnį dialogą ir praktinių susitarimų atsiradimą siekiant sustiprinti ir išplėsti Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimą saugumo srityje“, – susitikimo metu kalbėjo krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

J. Olekas taip pat akcentavo NATO bendradarbiavimo su šalimis partnerėmis stiprinimą dalyvaujant bendrose pratybose, didinant informacijos pasidalijimą, sudarant galimybes NATO partneriams užimti daugiau pozicijų NATO štabuose.

Susitikime ministrai aptarė Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo dėl vykdomų ir būsimų tarptautinių operacijų galimybes.

Dvišaliame Lietuvos krašto apsaugos ministro J. Oleko ir Norvegijos gynybos ministrės Inės Eriksen Sioreidės susitikime buvo aptartas Lietuvos ir Norvegijos bendradarbiavimas oro gynybos srityje.

Trečiadienį Šiaurės grupės gynybos ministrų susitikime bus aptariama saugumo situacija Šiaurės Europos regione ir parama Ukrainai.

Tradiciškai Šiaurės ir Baltijos šalių gynybos ministrų susitikimuose dalyvauja Danijos, Norvegijos, Švedijos, Suomijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos gynybos ministrai ir Islandijos užsienio reikalų ministerijos Gynybos departamento vadovas. Šiaurės grupės gynybos ministrų susitikime, be minėtų valstybių, taip pat dalyvauja Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Olandijos ir Lenkijos gynybos vadovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.