Vilniaus savivaldybėje dreba su dukra dirbančio valdininko kėdė

Svarstys, ar atleisti direktorių

Vilniaus savivaldybė žada pradėti tyrimą dėl Saugaus miesto departamento direktoriaus Henriko Surovičiaus, paaiškėjus, jog departamentui pavaldžiame skyriuje dirba jo dukra.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vilniaus savivaldybė žada pradėti tyrimą dėl Saugaus miesto departamento direktoriaus Henriko Surovičiaus, paaiškėjus, jog departamentui pavaldžiame skyriuje dirba jo dukra.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 14, 2015, 1:19 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 11:37 AM

Svarstys, ar atleisti direktorių

Vilniaus savivaldybės atstovai tvirtina, kad H.Surovičiaus dukra Barbara Zacharevič Administracinių pažeidimų tyrimo skyriuje vyriausiąja specialiste dirba nuo 2013-ųjų sausio, į viešumą šios aplinkybės iškilo tik dabar. Skyrius priklauso Saugaus miesto departamentui.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius turėjo ir kitų priekaištų dėl paties H.Surovičiaus tiesioginio darbo – anot mero,  daugiau nei prieš savaitę pateikus pastabas pačiam departamento vadovui, jis pranešė, jog susirgo.

„Kadangi pavardė skirtinga, galbūt buvo lengviau nuslėpti nuo daugelio darbuotojų. Sunku įvertinti, kaip tai galėjo atsitikti – ar čia politinio stogo, ar kiti dalykai. Bet ta informacija pasitvirtino, tad akivaizdu, kad kai tik ponas Surovičius pasveiks, grįš į darbą, bus pradėtas tarnybinio nusižengimo tyrimas ir paskui bus visi kiti veiksmai (...).

Jei informacija visiškai pasitvirtins, neatsiras kažkokių netikėtų aplinkybių, tai yra laikoma dideliu pažeidimu, ir viena iš galimų sankcijų yra atleidimas iš darbo“, – sakė R.Šimašius.

Meras tikino taip pat nesąs patenkintas ir tuo, kaip H.Surovičius vykdo tiesiogines jam deleguotas funkcijas.

„Kad ir kas tai būtų – ar parkavimas, slėptuvės, ar sirenos. Ar nelegali reklama, reklamų priežiūra – nė vienu šių klausimu iš departamento vadovo nesulaukiu rezultato, – priekaištus vardijo meras. – Reikia atsinaujinimo departamentui. Jei būtų galimybė, iš tikrųjų ieškočiau naujo vadovo. Nes rezultatų nėra.“

Sprendimą pasirašė buvęs administracijos direktorius Valdas Klimantavičius. Jis BNS sakė neprisimenantis tikslių B.Zacharevič skyrimo aplinkybių, bet patikino, jog tikrai nebuvo informuotas apie jos giminystės ryšius su H.Surovičiumi.

„Tikrai nežinojau tokių dalykų“, – sakė jis.

Interesų konfliktą neigia

Pats H.Surovičius patvirtino, kad šiuo metu serga. Nors nenurodė ligos priežasties, jis patikino, jog į darbą, jei medikai nenuspręs kitaip, ketina grįžti kitą savaitę. Departamento vadovas taip pat nurodė neįžvelgiantis interesų konflikto, nes dukra esą jam pavaldi netiesiogiai.

„Ji nėra man tiesiogiai pavaldi – tas klausimas buvo iškilęs dar prie seno mero. Aš nepriiminėju į darbą, neskelbiu konkurso – buvo laisva vieta, buvęs administracijos direktorius paskelbė konkursą, aš jame nedalyvavau išvis, ji, kaip žmogus, turintis atitinkamą išsilavinimą, dalyvavo konkurse ir laimėjo, (...) aš čia nematau interesų konflikto“, – aplinkybes vardijo jis.

H.Surovičius taip pat sakė, kad su R.Šimašiumi neturėjo progos pasiaiškinti.

„Aš neturėjau dar progos pabendrauti su meru per pusę metų – keista, kad meras nesugebėjo rasti vienam iš departamentų direktorių laiko pabendrauti. Jis manęs nebuvo pakvietęs nė karto, kad man paaiškintų, kokios yra užduotys, ko dar reikia. Viską darau pagal įstatymus“, – kalbėjo jis.

H.Surovičius nėra jokios partijos narys, tačiau yra atstovavęs Lietuvos lenkų rinkimų akcijai (LLRA) kaip rinkimų stebėtojas.

Kaltinimai Vilniaus vadovams

Dėl saviškių įdarbinimo savivaldybės įmonėse pastaruoju metu kaltinimų sulaukia ir pats meras R.Šimašius bei administracijos direktorė.

Darbo partijos Vilniaus skyriaus atstovai kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) dėl buvusio teisingumo viceministro Tomo Vaitkevičiaus paskyrimo Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) direktoriumi.

Tiesa, STT tyrimo nusprendė nepradėti pritrūkusi tam pagrįstų duomenų. VAATC, kurios viena steigėjų yra Vilniaus savivaldybė, vadovas, buvęs liberalas T.Vaitkevičius viceministru dirbo tuomet, kai ministerijai vadovavo dabartinis Vilniaus meras liberalas R.Šimašius.

„Darbiečiai“ buvo nurodę, jog, be kita ko, T.Vaitkevičius neatitiko savivaldybės skelbto konkurso reikalavimų. Tuo metu savivaldybė teigia, jog T.Vaitkevičių išrinko VAATC valdyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.