Kodėl pildome teroristų svajones?

Pilnas feisbukas radikalių postų rodo ne tai, kad autoriai jaudinasi ir užjaučia terorizmo aukas Paryžiuje. Žiaurūs įvykiai pasitarnauja visiems dėmesio trokštantiems.

Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Lagūnavičius

Nov 15, 2015, 2:42 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 8:49 AM

Aimanos, kad neįsivaizduojamas siaubas sukaustė širdį ir negalima sėdėti sudėjus rankų, nes reikia susidoroti su visais musulmonais, turi kitą pagrindinį tikslą – tapti matomu, formuoti savo įvaizdį: pažiūrėkite, koks aš jautrus, užjaučiantis ir pilnas ryžto pakeisti pasaulį, o ypač išvalyti Europą nuo „juodčkių“. Deja, su realiais veiksmais tokios deklaracijos nesusijusios.

Apgailėtinai atrodo tos „žvaigždės“, kurių raginimus išvaryti visus „babajus“, publikuoja žiniasklaida. Sakysite, gyvename laisvoje šalyje ir galime reikšti nuomonę? Bet pažiūrėkime į tai kitaip – juk raginimai išvaryti visus, remiantis tik jų tautybe, parodo priešingus dalykus.

Tai rodo žemą išprusimo lygį, neapykantos kurstymą, tolerancijos praradimą ir aplinkinių dėmesio vampyravimą, tai parodo, kad žmogus yra tiesiog tuščiagarbis, nes jis pasiruošęs pasinaudoti svetima nelaime, kad galėtų užsidirbti populiarumo taškų.

Vis dar norėtumėte mesti man iššūkį ir įrodyti priešingai? Pamėginkite paneigti seną tiesą, kad svetimo skausmo nebūna. Žinoma, didžioji dauguma nenori, kad civiliai žūtų beprasmiškoje kovoje, taptų taikiniais dėl absurdiškų geografinių priežasčių, bet neapsimeskime, kad suprantame tuos, kurie neteko artimųjų, kad jaučiame skausmą tų, kurie nesugebėjo užkirsti terorizmo nusikaltimams kelio.

Kiekvienam, kuris galvoja, kad reikia visus musulmonus, arabus ir „bajajus“ varyti lauk – prašau, prisiminti atsakomybę prieš savo bendruomenę, juk jūsų žodžiai kursto agresiją, pasilaikykite radikalias mintis sau.

Vis dar skaitote ir nesuprantate – kodėl? Įsivaizduokite, kad einate gatve Londone ir tuo metu kitas lietuvis subado peiliu žmones. Jūs juk nekalti, jūs to lietuvio nepažįstate ir nepritariate žmonių žudymui. Kaip jaustumėtės, jeigu visas pasaulis staiga jus vadintų žmogžudžiais tik dėl to, kad esate lietuvis.

Galų gale, kur dingo agresyviai komentuojančių piliečių logika ir savigarba. Paskaičiuokime: arabų pasaulyje yra milijonai, o terorizmo aktus sugalvoja įvykdyti gal šimtas žmonių. Tas šimtas fanatiškų teroristų manipuliacijos būdu užverbuoja dar tūkstantį silpnų žmonių, tai kodėl milijonai arabų turi kentėti dėl tūkstančio fanatikų?

Logiška pagalvoti ir apie tai, kas laimi iš masinės panikos ir mūsų neapykantos. Keli pasaulio galingieji uždirba iš karo industrijos, o visi kiti, paprasti žmonės, nepriklausomai nuo pozicijos, kurią jie užima – visada tik nukenčia.

Tikrai žinau, kad save gerbiantis žmogus, bandys suprasti kitą žmogų, net tuomet, kai situacija yra sudėtinga ir minia šaukia priešingai. Blogis gimdo blogį, o gėris padeda nenusivilti pasauliu ir žmonija. Kiekvienas, kuris kunkuliuoja jokia logika nepaaiškinama neapykanta, turėtų suprasti, kad juo pasinaudojo – nes būtent tokios reakcijos ir tikėtasi.

Didysis teroristų planas yra kovoti, o tam reikia turėti priešą, kurį galėtų kaltinti neapykanta ir musulmonų žudymu pasaulyje. Patikėkite, moteris, kuri gimė Irake, Irane ar kitoje musulmoniškoje šalyje, tikrai negalvoja, kaip nužudyti europiečius, ji svajoja būti laisva nuo milijono primestų taisyklių, kurios riboja jos žodžio, asmenybės ir saviraiškos laisvę.

Ir ji tikrai nesupras, kodėl žmonės iš Lietuvos, kurie jos gyvenime nematė, staiga jaučia teisę jos nekęsti. Nekęsti yra veiksmas, nedaryk to, nepildyk teroristų svajonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.