Premjeras V.Sarapino žodžius apie korupciją vadina kliedesiu

Premjeras Algirdas Butkevičius “kliedesiais“ pavadino prezidentės Dalios Grybauskaitės

A.Butkevičius kritiškai sureagavo į prezidentės patarėjo pasisakymus apie korupcijos apraiškas Vyriausybėje.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Butkevičius kritiškai sureagavo į prezidentės patarėjo pasisakymus apie korupcijos apraiškas Vyriausybėje.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
V. Sarapinas: „Vyriausybės problema – korupcijos apraiškos“.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo.
V. Sarapinas: „Vyriausybės problema – korupcijos apraiškos“.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (2)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 17, 2015, 9:41 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 3:39 AM

„Aš prezidentės patarėjo kliedesių tikrai negalėčiau komentuot, jei jis turi faktus, tegu pateikia“, – antradienį Seime komentuodamas žurnalistams prezidentės patarėjo išsakytą poziciją sakė A.Butkevičius.

Klausiamas, ar prezidentė pati asmeniškai jam susitikimuose yra išsakiusi tokių priekaištų, Vyriausybės vadovas atsakė neigiamai.

„Aš dar galėčiau antrą mintį pasakyti, kad prasidėjo rinkiminė kampanija artėjant Seimo rinkimams, ir gaila, kad ir Prezidentūros patarėjai jau į šitą kampaniją įsijungė“, – pridūrė premjeras.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė komentuodama situaciją sako, kad tuo atveju, jei prezidentės patarėjai turi duomenų apie politinę korupciją Vyriausybėje, jie privalo informuoti specialiąsias tarnybas. Ji pati teigia tokios informacijos neturinti.

„Jeigu prezidentės patarėjai turi kokių nors faktų arba įtarimų, tam yra specialiosios tarnybos“, – antradienį Seime žurnalistams sakė parlamento vadovė.

Savo ruožtu ji pabrėžė, kad nebuvo informuota apie politinę korupciją Vyriausybėje.

„Aš nežinau, kokios ten struktūros yra, kurios kažkaip kitaip informuoja. Iš atitinkamų struktūrų aš tikrai neturiu tokios informacijos apie tai, kad Vyriausybėje yra tokie dalykai“, – sakė L.Graužinienė.

Prezidentės patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Valdemaro Sarapinas antradienį pasisakydamas Žinių radijui patvirtino, kad viena iš didžiausių problemų Vyriausybės veikloje yra politinės korupcijos apraiškos.

„Na, viena didžiausių“, – Žinių radijui antradienį sakė patarėjas, paklaustas, ar politinės korupcijos apraiškos Vyriausybės veikloje ir santykyje su Vyriausybe yra didžiausia problema.

V.Sarapinas teigė, kad „prezidentė ir toliau bus labai aktyvi“ ir šią savaitę turėtų pateikti įstatymų pataisas, kurios, pasak jo, stiprins kovą su korupcija.

Pastaruoju metu kritikos dėl nepotizmo ir piktnaudžiavimo tarnyba sulaukia valdantieji socialdemokratai, kelios institucijos ir tarnybos aiškinasi įtarimus, kad Druskininkuose nemokamos paslaugos galėjo būti teikiamos politikams.

Tuo metu socialdemokratai pirmadienį pranešė partijoje įkūrę politinę skaidrumo grupę, sudarytą iš partijos pirmininko pavaduotojų. Jie taip pat paragino prezidentę Dalią Grybauskaitę aktyviau dalyvauti šalies gyvenime ir sprendimų priėmime.

Pati D.Grybauskaitė praėjusią savaitę pareiškė nesitikinti daug iš dabartinės valdančiosios daugumos, todėl mažiau ją kritikuoja ir kelia minimalius reikalavimus.

Šalies vadovė teigia, jog pastarojo meto korupcijos ar piktnaudžiavimo skandalus įvertins patys rinkėjai. Ji pripažino, jog stebėdama dabartinės Vyriausybės darbą į daug ką numojo ranka, atskirų ministrų veiklą vadino „labai nesėkminga“, tačiau konkrečių ministrų neįvardijo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.