Išplūsta Seimo pirmininkė atkeršijo

Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę nekompetencija ir bukumu apkaltinęs Andrius Mazuronis gavo grąžos – parlamentaras iš savo kišenės turės padengti nuostolius dėl atšauktų užsienio kelionių.

„Kiekvienas turi atsakyti už savo veiksmus ir atlyginti patirtą žalą“, – paaiškino L.Graužinienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Kiekvienas turi atsakyti už savo veiksmus ir atlyginti patirtą žalą“, – paaiškino L.Graužinienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Mazuronis neišsižada savo žodžių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Mazuronis neišsižada savo žodžių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Tadas Ignatavičius („Lietuvos rytas“)

Nov 19, 2015, 6:09 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 10:22 PM

1,2 tūkst. eurų. Tokią sumą dėl atšauktų trijų iš anksto suplanuotų kelionių iš Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovo A.Mazuronio atlyginimo vakar nusprendė išskaičiuoti Seimo valdyba.

„Kiekvienas turi atsakyti už savo veiksmus ir atlyginti patirtą žalą“, – paaiškino L.Graužinienė.

Nors bilietai jau buvo nupirkti, A.Mazuronis apsisprendė nevykti į Vašingtoną ir Liuksemburgą. Šias keliones jis atšaukė nutaręs pasitraukti iš delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje vadovo pareigų.

Politikas durimis trenkė po to, kai L.Graužinienės siūlymu Seimo valdyba neišleido jo į Briuselį, kur NATO būstinėje turėjo vykti posėdis Ukrainos klausimais. Toks sprendimas ne juokais supykdė parlamentarą.

„Pasakysiu tiesiai šviesiai – nekompetencija ir bukumas, trykštantis iš Seimo pirmininkės, užkniso juodai, į vieną sakinį galima sutalpinti tai, ką aš tuo pareiškimu norėjau pasakyti“, – tada išrėžė A.Mazuronis ir netrukus sulaukė kvietimo į Etikos ir procedūrų komisiją.

Bet A.Mazuronis vakar „Lietuvos rytui“ pareiškė, kad piniginės sankcijos jo neužčiaups: „Jei Seimo pirmininkė mano, kad taikydama finansines drausminimo priemones savo kritikams privers juos tylėti, smarkiai klysta.

Vienas dalykas, ko ji gali pasiekti, – priversti labiau taupyti pinigus kritiniams pasisakymams apie ją. Beje, mano nuomonė apie jos bukumą tik dar labiau sustiprėjo.“

Priminęs, jog piniginėmis baudomis kitaip mąstantys nėra baudžiami net Rusijoje ar Baltarusijoje, politikas nuogąstavo, kad L.Graužinienė tokią praktiką siekia įgyvendinti Lietuvoje.

„Vis dėlto viliuosi, kad tokie užmojai nepriklausomoje Lietuvoje liks be atsako. Tikiuosi, kad kovoje už galimybę turėti nuomonę ir ją laisvai išsakyti mane palaikys ir žmona, vaikai, kuriems teks kartu su manimi pataupyti“, – šypsodamasis kalbėjo Seimo narys.

Politikas neatmetė galimybės dėl Seimo valdybos sprendimo bylinėtis.

Mat A.Mazuronis įsitikinęs, kad Seimo vadovybės sprendimu neišleisti jo į Briuselį buvo parodytas nepasitikėjimas juo, kaip delegacijos vadovu, ir todėl jis privalėjo trauktis iš pareigų: „Taip pasielgti privalo kiekvienas politikas. Aš tokį politinį veiksmą ir atlikau.

Būtų labai keista, jeigu, pavyzdžiui, iš pareigų atsistatydinęs ministras toliau važiuotų į iš anksto suplanuotas užsienio keliones.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.