Palangoje susitiks Baltijos šalių Prezidentai

Palangos gintaro muziejuje

Palangos gintaro muziejuje penktadienį susitiks Baltijos valstybių vadovai.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Palangos gintaro muziejuje penktadienį susitiks Baltijos valstybių vadovai.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 20, 2015, 5:53 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 6:49 PM

Tai tradicinis kasmetinis susitikimas, kurio tikslas – aukščiausiu lygiu suderinti pozicijas strateginiais Baltijos valstybėms klausimais ir sutarti dėl vieningų veiksmų regiono iššūkiams atremti.

Ypatingas dėmesys šiemet bus skiriamas bendroms priemonėms pabėgėlių krizei įveikti, gynybos ir saugumo stiprinimui, koordinuotam atsakui į kibernetines, informacines, energetinio saugumo bei galimas terorizmo grėsmes.

Lietuvos vadovės teigimu, stichinė pabėgėlių krizė, agresyvi kaimynystė ir Paryžių prieš kelias dienas sukrėtęs kruvinas teroras skatina Baltijos šalis dar labiau susivienyti, sujungti savo jėgas ir parengti šiems iššūkiams atremti veiksmingą atsaką.

Susitikime Palangoje taip pat bus kalbama apie strateginių energetikos projektų įgyvendinimo eigą, Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizaciją su žemyninės Europos elektros sistema ir bendros Baltijos šalių dujų rinkos užbaigimą.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos Prezidentai susitiks su „Misijos Sibiras“ dalyviais ir apžiūrės specialiai šiam susitikimui Gintaro muziejuje parengtą fotografijų parodą. Šiemet „Misija Sibiras“ mini 10 metų jubiliejų. Iš viso jau yra surengta 14 ekspedicijų į tremties vietas. Šiais metais „Misijoje Sibiras“ pirmą kartą dalyvavo ir jaunimas iš Latvijos ir Estijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?