Tarptautinės Tolerancijos diena Šiaulių Jovaro progimnazijoje

Šiaulių Jovaro progimnazijoje ir šiais metais Tolerancijos diena prasidėjo renginių ciklu, kurių metu vyko įvairios veiklos, atspindinčios Lietuvoje paskelbtą iniciatyvą „Tolerancijos mozaika“.

Vaikai kalbėjo apie toleranciją.
Vaikai kalbėjo apie toleranciją.
Vaikai kalbėjo apie toleranciją.
Vaikai kalbėjo apie toleranciją.
Vaikai kalbėjo apie toleranciją.
Vaikai kalbėjo apie toleranciją.
Vaikai kalbėjo apie toleranciją.
Vaikai kalbėjo apie toleranciją.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Nov 21, 2015, 8:16 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 11:38 AM

Minint šią dieną progimnazijos 8 klasės mokiniai ėjo į Šiaulių Centro pradinę mokyklą. Jie pirmokams dovanojo meilę, švelnumą ir draugystę simbolizuojančius ir savo rankomis pagamintus „Švelnukus“ bei „Draugystės medelius“, suvaidino mini spektaklį „Pasaka apie jausmus“, kartu dainavo dainas apie draugystę.

Lapkričio 16 d. rytą mokinių seimo nariai visus mokinius ir mokytojus pasitiko šypsodamiesi bei įteikė šios šypsenos simbolį. Lapkričio 16 -17 d. pamokų metu 8 klasės mokinės vedė diskusijas apie tolerancijos reikšmę šiandieniniame pasaulyje, o progimnazijos erdvės buvo pasipuoštos Tolerancijos mozaikomis.

Tarptautinės Tolerancijos dienos minėjimas buvo užbaigtas Šiaulių Jovaro progimnazijos 5-8 klasių mokinių piešinių parodos atidarymu Šiaulių universiteto bibliotekoje bei organizuota diskusija „Ką man reiškia tolerancija šiandien?“.

Šią diskusiją vedė Humanitarinio fakulteto filosofijos ir antropologijos katedros lektorius J.Dieliautas, kurioje dalyvavo Šiaulių S.Daukanto, Šiaulių Didždvario, Šiaulių J.Janonio gimnazistai, Šiaulių Jovaro, „Juventos“, Rėkyvos progimnazijų mokiniai ir mokytojai.

Diskusijos metu mokiniai bandė atsakyti į visiems aktualų klausimą – ar turi tolerancija ribas? Pateikti lektoriaus pavyzdžiai diskusijos dalyviams sudarė prielaidą manyti, kad kiekvienas turi vadovautis sveiko proto normomis, o tolerancijos ribas išmatuoti neįmanoma.

Tolerancijos dienos organizacinės grupės nariai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.