19-metė Telšių rajono gyventoja prisimelavo per rinkimus

Sekmadienį vykstant Telšių rajono mero rinkimams policija sulaukė trijų pranešimų apie galimus rinkimų pažeidimus. Visais atvejais informacija gauta iš kaimiškųjų rinkimų apylinkių, tačiau patikrinus informaciją, pažeidimų rinkimų apylinkėse neužfiksuota.

Sekmadienį vykstant Telšių rajono mero rinkimams policija sulaukė trijų pranešimų apie galimus rinkimų pažeidimus.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Sekmadienį vykstant Telšių rajono mero rinkimams policija sulaukė trijų pranešimų apie galimus rinkimų pažeidimus.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Nov 23, 2015, 3:00 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 6:35 AM

Kaip praneša Telšių policija, 10.45 val. gautas pranešimas, kad Kirklių rinkimų apylinkėje asmuo galimai papirkinėja rinkėjus. Į įvykio vietą atvykus pareigūnams, paaiškėjo, kad Kirklių rinkiminės apygardos pirmininkui paskambino anoniminis pranešėjas, kuris nurodė, kad automobiliu važinėja vairuotojas, kuris neva papirkinėja rinkėjus.

Apklausus aplinkinius gyventojus ir rinkimų apylinkėje dirbančius asmenis, pastarieji tikino nieko nematę, negirdėję apie bandymus papirkti rinkėjus.

Pareigūnai išsiaiškino, kad nurodytą automobilį vairavo 35 metų vienos bendrovės darbuotojas. Pastarasis dievagojosi iš viso nesustojęs Kirklių kaime, o juo labiau neturėjęs net tokios minties agituoti rinkėjų ir pirkti balsus.

18.01 val. moteris policijai pranešė esą Ubiškės rinkimų apylinkėje balsuoja neblaivūs piliečiai. Policijos pareigūnams apklausus rinkimuose dirbančius asmenis, paaiškėjo, kad informacija – melaginga.

Susisiekus su pranešėja, paaiškėjo, kad ji pareigūnams puikiai pažįstama. Kaip teigė Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Aušra Blaževičienė, devyniolikametė Ubiškės gyventoja tą vakarą pranešė ir daugiau tikrovės neatitinkančių faktų. Ne pirmą kartą policijai pramanus skleidžianti ubiškietė šį kartą taip pat nesugebėjo paaiškinti, kodėl eilinį kartą prisimelavo.

Tačiau išsisukti nepavyks ir už melagystes teks atsakys administracine tvarka. Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už žinomai melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą numato baudą nuo 86 iki 173 eurų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.

19.04 val. į policiją kreipėsi Telšių rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Henrikas Adomaitis, pranešdamas, kad Upynos kaime automobiliu „Audi A8“ į rinkimus vežami balsuotojai, o vairuotojas gali būti neblaivus.

Kaip paaiškėjo, automobilio vairuotojas buvo blaivus, tik trys keleiviai – su lengvu „kvapeliu“. Tačiau kaip sakė Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Giedrius Apūkas, balsuoti su „kvapeliu“, jeigu tai nežeidžia žmogaus orumo ir visuomeninės dorovės, įstatymas nedraudžia.

Tačiau vienam šios istorijos veikėjui vistik nepasisekė – policijos pareigūnams tikrinant vairuotojo ir automobilio dokumentus, paaiškėjo, kad vyras nepasirūpino privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu. Už tai surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.