Po prezidentės raginimų – pokyčiai VSAT

Valstybės sienos apsaugos

Valstybės sienos apsaugos tarnyboje (VSAT) bus peržiūrimi mokymų, susijusių su ginklų panaudojimu, planai, pasieniečiams priminta ginklų naudojimo tvarka.<br>A. Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Valstybės sienos apsaugos tarnyboje (VSAT) bus peržiūrimi mokymų, susijusių su ginklų panaudojimu, planai, pasieniečiams priminta ginklų naudojimo tvarka.<br>A. Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 23, 2015, 3:07 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 6:20 AM

Kaip pranešė VSAT, tarnybos vadas Renatas Požėla atsakingiems pareigūnams ir padaliniams pirmadienį taip pat nurodė peržiūrėti planus mokymų, kuriuose pasieniečiai įgyja teorinių ir praktinių ginkluotės panaudojimo, asmenų konvojavimo taktikos žinių.

„Ypač didelis dėmesys bus atkreipiamas užtikrinant precizišką teisės aktų reikalavimų laikymąsi ginklo panaudojimo atvejais. Taip pat duotas pavedimas darsyk imtis visų būtinų priemonių, kad VSAT pareigūnai griežtai laikytųsi šaunamojo ginklo panaudojimo prieš transporto priemones ir asmenis tvarkos reikalavimų“, – nurodoma VSAT pranešime.

R.Požėla taip pat pabrėžė VSAT rinktinių vadovų atsakomybę imantis priemonių užkardant incidentus jų pavaldiniams panaudojant tarnybinius ginklus.

Pirmadienį susitikusi su VSAT, policijos bei policijos specialiųjų operacijų rinktinės „Aras“, Viešojo saugumo tarnybos vadovais prezidentė Dalia Grybauskaitė paragino skirti daugiau dėmesio pareigūnų mokymams, praktiniam rengimui, krizinių situacijų simuliacijoms, ginklo ir streso valdymui, motyvavimui.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas pranešė, jog perskirsčius ginkluotę policija atsisakys karinių „Kalašnikovo“ automatų ir taip pat daugiau dėmesio skirs pareigūnų rengimui, mokymams, reagavimu į įvairias situacijas.

Šis sprendimas priimtas po dviejų incidentų Vilniuje, kai vienas pareigūnas netyčia peršovė benamiui koją, o kitas leido įtariamajam pagrobti automatą ir su juo pasprukti. Bėglys buvo sulaikytas po penkių valandų, jo paieškoms pasitelkta apie 3 tūkst. pareigūnų.

Policininkams „Kalašnikovo“ automatai buvo išduoti po prieš pusantros savaitės įvykusių ginkluotų išpuolių Paryžiuje, kuomet žuvo apie 130 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.