Atkaklumas: pinigų kilniam tikslui ieško visa bendruomenė

Senamiestyje įsikūrusi Kauno jėzuitų gimnazija nori naujam gyvenimui prikelti iki šiol senus pastatus, rūsius ir įkurti mokslo bei sporto centrą. Pinigų tam ieško visa gimnazijos bendruomenė.

Daugirdo gatvėje esančiuose pastatuose Kauno jėzuitų gimnazija nori įrengti klases ir pastatyti sporto kompleksą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugirdo gatvėje esančiuose pastatuose Kauno jėzuitų gimnazija nori įrengti klases ir pastatyti sporto kompleksą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Laikinoji sostinė“)

Nov 24, 2015, 7:55 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 4:08 AM

Kaip atgaivinti senus pastatus, juos pritaikyti moksleivių poreikiams ir greta pastatyti naują sporto salių kompleksą?

Galima belstis pagalbos į valdžios institucijų duris. Galima ieškoti rėmėjų.

Kauno jėzuitų gimnazijos bendruomenė savo svajonę mėgina įgyvendinti įvairiais būdais. Vienas jų – rengti koncertus ir taip gauti aukų savo idėjoms įgyvendinti.

Kurs daugiafunkcį centrą

Kauno jėzuitų gimnazijos plėtros tarnybos atstovė Edita Zarembienė pasakojo, kad Lietuvos jėzuitų provincijai priklauso žemės sklypas senamiestyje, Daugirdo gatvėje.

Greta jo stovi taip pat jėzuitams ir gimnazijai priklausantys trys seni pastatai. Jų fasadai restauruoti. Tačiau viduje galima pamatyti tik pastato perdangas.

Šiuose pastatuose gimnazijos darbuotojai nori įkurdinti gamtos mokslams skirtus kabinetus, laboratorijas.

Gretimame sklype ketinama pastatyti sporto kompleksą – jame įrengti dvi sporto sales, nes dabar moksleiviai sportuoja labai ankštose patalpose arba lauke.

Nori apžiūrėti rūsius

Jėzuitams priklausančiame sklype po žeme yra 7 seni rūsiai.

„Kai kurie jų sumūryti dar XVI amžiuje. Viename jų kažkada buvo kalėjimas“, – pasakojo E.Zarembienė.

Kol kas gimnazijos darbuotojai patekti į rūsius negali. Reikia gauti leidimus kasinėjimams bei darbus suderinti su paveldosaugininkais.

„Tikiuosi, kad sutvarkyti dokumentus spėsime iki vasaros. Kai pateksime į rūsius, pamatysime, kokia jų būklė.

Spręsime, ar juos taip pat galima pritaikyti ne tik gimnazijos, bet ir visuomenės reikmėms. O gal rūsius teks tik užkonservuoti“, – sakė E.Zarembienė.

Rengia mokinių koncertus

Mokslo ir sporto centrui įkurti, rūsiams ištirti bei pritaikyti visuomenei pinigų Kauno jėzuitų gimnazijos bendruomenė ieško pačiais įvairiausiais būdais.

Jau trejus metus gabūs moksleiviai ir jėzuitų ordino nariai bei meninių gebėjimų turintys katalikų bažnyčios atstovai rengia koncertus.

Šiemet toks vyko Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Einant metams vis daugiau kauniečių sužino apie gimnazijos mokinių poreikius ir aukoja pinigų. „Dabar jau turime apie 600 tūkstančių eurų. Tačiau iš viso reikėtų apie 6 milijonų.

Todėl ieškome pinigų ir dalyvaudami Europos Sąjungos projektų konkursuose, paramos prašome ir iš Lietuvos institucijų bei verslininkų“, – pasakojo E.Zarembienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.