Šokiai Kauno mokytojus įkvėpė naujovėms

Neretai kalbant apie pedagogus vyrauja stereotipas, kad jie neišradingi, nervingi ir surūgę. Tačiau neseniai vykęs mokytojų šokių konkursas parodė, kad tai netiesa. Šešios Kauno M.Petrausko muzikos mokyklos pedagogės kuriam laikui pamiršo instrumentus ir ėmė suktis šokių aikštelėje. Dalyvavo mokytojams skirtame šokių konkurse ir nugalėjo. Tai moteris įkvėpė naujiems projektams.

Mokytojų šokių konkurse Kauno M.Petrausko muzikos mokyklos pedagogių komanda (iš kairės) A.Dumčiuvienė, L.Jančiuvienė, V.Gerulaitė, V.Dmitrenko ir J.Tarvidienė pateko tarp 6 geriausiųjų.<br>Nuotraukos iš asmeninio archyvo.
Mokytojų šokių konkurse Kauno M.Petrausko muzikos mokyklos pedagogių komanda (iš kairės) A.Dumčiuvienė, L.Jančiuvienė, V.Gerulaitė, V.Dmitrenko ir J.Tarvidienė pateko tarp 6 geriausiųjų.<br>Nuotraukos iš asmeninio archyvo.
Mokytojų šokių konkurse Kauno M.Petrausko muzikos mokyklos pedagogių komanda pateko tarp 6 geriausiųjų.<br>Nuotraukos iš asmeninio archyvo.
Mokytojų šokių konkurse Kauno M.Petrausko muzikos mokyklos pedagogių komanda pateko tarp 6 geriausiųjų.<br>Nuotraukos iš asmeninio archyvo.
Daugiau nuotraukų (2)

Vėjūnė INYTĖ („Lietuvos rytas“)

Nov 25, 2015, 8:47 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 7:18 PM

Konkurse dalyvavo 70 komandų. Iš jų išrinktos 6 geriausios. Tarp jų pateko ir Kauno M.Petrausko muzikos mokyklos pedagogės. Šaunios ir linksmos moterys savo poelgiu nustebino ir mokinius, ir jų tėvus.

Atšventusios pergalę mokytojos svajoja sukurti bendrą savo mokinių bei kolegų šokį.

Šokti pakvietė mokytojus

Ugdymo plėtros centras neseniai buvo paskelbęs konkursą „Šokantys mokytojai“. Projekto sumanytojai kvietė įvairias Lietuvos mokyklas suburti 6 narių komandą.

Komandos turėjo sušokti minutės trukmės šokį pagal Robbie Williamso dainą „Candy“ ir jį nufilmuoti.

Konkurso dalyvių filmukai sparčiai paplito internete. Už labiausiai patikusių kolektyvų šokį aktyviai balsavo ir naujienų portalo lrytas.lt skaitytojai.

Pirmąjį lapkričio šeštadienį paaiškėjo konkurso laimėtojai. Tarp jų pateko ir kaunietės muzikos mokytojos.

Kolegių įkalbinėti nereikėjo

Kauno M.Petrausko muzikos mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui ir kanklių instrumento dėstytoja Lina Jančiuviene pasakojo, kad skaitydama Ugdymo plėtros centro informaciją ji ir pamatė kvietimą dalyvauti konkurse.

„Pamaniau, kad tai puikus projektas, ir pasiūliau išradingumo nestokojančioms kolegėms jame dalyvauti. Jos kaipmat sutiko, nors nė viena iš mūsų specialiai šokti niekada nesimokėme“, – pasakojo L.Jančiuvienė.

Į komandą direktoriaus pavaduotoja pakvietė fortepijono instrumento dėstytojas Jovitą Tarvydienę, Valeriją Dmitrenko ir Angelę Dumčiuvienę bei fleitos instrumento dėstytoją Vilhelminą Gerulaitę.

Norėjo išsiskirti iš kitų

„Ilgai sukome galvas, kur filmuotis, kaip išsiskirti iš kitų komandų. Pagaliau nusprendėme, jog esame muzikos mokyklos atstovės. Vaikus mokome groti instrumentais. Todėl ir filmavomės mokyklos salėje, kurioje stovi fortepijonas“, – pasakojo L.Jančiuvienė.

Klipo pradžioje pedagogės sėdi prie fortepijono ir pagroja kelis dainos „Candy“ akordus. Tada pakyla ir ima linksmai šokti.

„Sunkiausia buvo išmokti vieną žingsnių derinį, kai turėjome žingsniuoti į šoną ir tuo pat metu kilnoti rankas ir jomis moti į skirtingas puses. Iš pradžių galva sukosi, rankos ir kojos painiojosi“, – linksmai repeticijas prisiminė viena komandos dalyvių V.Gerulaitė.

Suvienijo bendruomenę

Kauno M.Petrausko muzikos mokykloje pamokos vyksta po pietų. Mokytojos ugdymo įstaigoje repetuodavo rytais arba vakarais po darbo. Todėl apie jų dalyvavimą konkurse nei mokiniai, nei daugelis kolegų nežinojo.

„Tik kai nufilmavome savo šokį ir jis atsirado internete, apie konkursą sužinojo visi aplinkiniai. Sulaukėme tik gerų žodžių, niekas nesakė, kad pedagogams nedera dalyvauti tokiame projekte“, – džiaugėsi mokytojos.

Balsuoti už savo mokytojas puolė mokiniai, jų tėvai, artimieji.

„Konkursas suvienijo mūsų bendruomenę“, – sakė L.Jančiuvienė.

Kurs ir savo mokyklos šokį

V.Gerulaitė pridūrė, kad dalyvauti tokiame projekte buvo smagu ir dar dėl vienos priežasties.

„Paprastai dalyvaujame koncertuose, festivaliuose, kurie skirti mokiniams. Pedagogams tokių pasirodymų, ypač susijusių su šokiais, nėra. Todėl šokių projektas buvo smagus nuotykis“, – sakė fleitininkė.

Pergalės skoniu besimėgaujančios kaunietės, kaip ir dar 5 geriausių konkurso komandų nariai, laimėjo galimybę vykti į mokslo centrą Estijoje.

Nugalėtojos turi ir kitų planų. Su mokiniais ir kolegomis nori sukurti savo mokyklos šokį, kurį šoktų ir vaikai, ir mokytojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.