Verslininkas įsitikino: banditai greitesni už policininkus

Pagalba Lietuvoje teikiama vėžlio greičiu. Tuo įsitikino Kauno rajone gyvenantis verslininkas, po neįprasto incidento kreipęsis į Bendrąjį pagalbos centrą.

Verslininkas pusantros valandos laukė, kol policija teiksis atvažiuoti į įvykio vietą.<br>K.Bivainio nuotr.
Verslininkas pusantros valandos laukė, kol policija teiksis atvažiuoti į įvykio vietą.<br>K.Bivainio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laima Lavaste („Lietuvos rytas“)

Nov 25, 2015, 11:14 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 10:27 PM

Po įvykusios tragedijos, kai Bendrasis pagalbos centras nesusikalbėjo su vyru, pranešusiu apie kelyje besiblaškantį automobilį, kurio vairuotojas po kelių minučių trenkėsi į priešpriešiais važiuojantį sunkvežimį ir žuvo, mažai kas keičiasi.

Taip mano verslininkas, kurio žmona su vaikais tąkart Kauno rajone važiavo priekyje to sunkvežimio ir tik per plauką išvengė baisios nelaimės.

Automobilis išvertė tvorą

Lapkričio 1-ąją į šio verslininko nuošaliai esančio namo kiemą Kauno rajono Didžiųjų Lapių kaime naktį, išvertęs apsauginę tvorą, įlėkė automobilis.

Iš jo iššoko keturi agresyviai nusiteikę vyriškiai. Jie kažkaip nutildė du palaidus šunis, o vienas jų neatsirado iki šiol.

„Laimė, kad tuo metu name, kuriame yra ir du maži vaikai, buvo svečių. Jei jų nebūtų buvę, nežinia kokia tragedija galėjo įvykti, nes, kaip paaiškėjo, policijos pagalbos neprisišauksi.

Name buvę vyrai nepabūgo išbėgti į kiemą ir susiremti su įsibrovėliais. Du jų paspruko, dar spėję nuo savo automobilio nuplėšti numerius, kitus du mes sulaikėme. Iškart puoliau skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112“, – pasakojo verslininkas, išsaugojęs visų skambučių įrašus.

Stengėsi kalbėti ramiai

Pirmas pagalbos skambutis nuskambėjo 0 val. 30 min. Užpultas žmogus dvi minutes aiškino operatorei padėtį.

„Prisiminęs, kad apie pavojingą vairuotoją kelyje pranešęs vyras buvo apkaltintas dėl nemandagaus tono, stengiausi kalbėti ramiai. Tiek, kiek ramiai gali kalbėti ką tik užpuolimą patyręs žmogus, kurio kieme svečiai stengiasi išlaikyti du agresyvius užpuolikus, o namuose klykia triukšmo pažadinti maži vaikai“, – kalbėjo verslininkas, tarp kolegų garsėjantis ramumu ir inteligentiškumu.

Bendrasis pagalbos centras pažadėjo iškviesti policiją.

Aplenkė policininkus

„Kad nuošalų namą būtų galima greičiau surasti, pasakiau, kad važiuoju policijos laukti prie Didžiųjų Lapių sankryžos.

Bet policijos – nė kvapo. Po 20 minučių, 0 val. 51 minutė, vėl skambinu telefonu 112. Operatorė, pasirodo, nieko nežino, vėl minutę aiškinu padėtį.

Jokio rezultato. 1 val. 8 min. skambinu trečią kartą. Tada man pasiūlo jau pačiam skambinti į kažkurį policijos komisariatą ir nurodo telefoną. Skambinu tris kartus, visus kartus kartojama, kad tokio numerio nėra.

Kol prie sankryžos bergždžiai laukiu pagalbos, pro mane pralekia baltos spalvos „Audi“, paima, pasirodo, netoliese griovyje pasislėpusius du pabėgusius užpuolikus ir nurūksta į Kauną.

Banditai visada už policiją greitesni“, – vėl ironizavo verslininkas.

Atvyko po pusantros valandos

1 val. 30 min. nieko nesulaukęs jis ketvirtą kartą paskambino numeriu 112. Nuo užpuolimo jau buvo praėjusi valanda.

„Vėl dvi minutes aiškinu tarnybai, kas nutiko, kur aš laukiu policijos, kad du nusikaltėlius baltu „Audi“ išsivežė bendrininkai.

Pagaliau 1 val. 47 min. pasirodė ir policijos ekipažas. Tam prireikė pusantros valandos. Palydėjau pareigūnus iki namų, jie išsivežė sulaikytus užpuolikus.

Nuo įvykio praėjo dvi savaitės, bet kaip vyksta tyrimas ir ar iš viso jis vyksta, negaunu jokios informacijos, o internete nurodytais policijos numeriais prisiskambinti neįmanoma. Manau, kad tie vyrai buvo tiesiog paleisti. Beje, teko nugirsti, esą kažkokie banditėliai buriasi, kad mums atkeršytų“, – pasakojo verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.