Ar dvasininkai sėja gailestingumą vilniečių namuose ir gatvėse?

Kataliku save vadinantis, bet į bažnyčią tik per Kalėdas ir Velykas užsukantis vilnietis, išgirdęs apie antradienį prasidėjusį Gailestingumo jubiliejų, atsidus: „Ir vėl prieš šventes kvies aukoti, pasidalyti su vargšais maisto produktais.“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Dec 12, 2015, 2:43 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 8:26 PM

Gailestingumas jam – prekybininkų ar įvairių organizacijų labdaros akcija. Bet iš kur jam žinoti, kad prasidėjusiais Gailestingumo jubiliejaus metais Vilnius tampa Dievo gailestingumo miestu?

Maltiečių sriubos lėkštei ar „Carito“ globojamiems seneliams jis aukojo, nes kvietimų buvo daug. Ar girdėjo kvietimą daryti gailestingumo darbus Dievo gailestingumo mieste uoliu tikinčiuoju savęs negalintis pavadinti Vilniaus gyventojas?

Štai čia akmenėlis į dvasininkų daržą. Apie gailestingumą kalbėdami bažnyčiose jie neskuba gailestingumo sėklos pasėti vilniečių namuose ir gatvėse.

Taip, skamba Lietuvos bažnyčiose vyskupų laiškas, kuriame sakoma, kad Vilnius Gailestingumo metais tampa ypatinga piligrimystės vieta.

Tikintieji bažnyčiose supažindinami su Vilniuje kelerius metus gyvenusia Dievo gailestingumo apaštale šv.Faustina Kovalska. Vilniuje taip pat buvo nutapytas Gailestingojo Jėzaus paveikslas, šiandien garbinamas Dievo gailestingumo šventovėje.

Tačiau panoręs daugiau pasiskaityti apie gailestingumą vilnietis šios šventovės interneto svetainėje aptiks, kad paskutinis įrašas – balandžio mėnesio.

Į F.Kovalskos namelį Antakalnyje taip pat dažniau užklysta Lenkijos maldininkai, o ne vilniečiai. Lenkų turistų autobusai apgulę ir Aušros vartus, kuriuose – gailestingumą liudijančios Dievo Motinos paveikslas.

Jau keturis šimtus metų Vilnius vadinamas gailestingumo miestu – į jį traukia viso pasaulio piligrimai. Gailestingumo metais jų bus ypač daug, bet ar šis jubiliejus vilniečiams neliks tolimas kaip šalys, iš kurių atkeliaus maldininkai?

O ir gailestingumo darbai, kuriuos raginami atlikti krikščionys, gali pasirodyti neįvykdomi. Ar sunku suprasti, kad išalkusį reikia pavalgydinti, ištroškusį – pagirdyti, o nuogą – aprengti? Juk atiduodame nereikalingus drabužius labdaros organizacijoms.

Bet štai ateivį priimti – tai jau nė už ką. Juk kiekvieną kartą kyla pasipiktinimo banga pasigirdus kalboms, kad pabėgėlius priims ir Vilnius.

Ligonius slaugyti, kalinius aplankyti – irgi gailestingumo darbai. Ar daug savanorių ligoninėse, kalinimo įstaigose?

Kas belieka? Paguosti, užjausti skaudinančius žmones?

Bet ir tai neblogai. Juk tai – gailestingumo darbai sielai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.