Vilnietė: „Sulaužytą koją medikas man gydė parašu“

Netiesa, kad mūsų laikais nebūna stebuklų. Būna, dar ir kokių, ypač šalies gydymo įstaigose.  Vienas toks „stebuklas“ įvyko ir vilnietės Liudos Martinovos gyvenime. Kai moteris sunkiai susižeidė koją, medikai ją, vos galinčią paeiti, pripažino sveika ir nurodė, kad ji gali grįžti į darbą.

Vilnietė po kojos traumos buvo priversta grįžti į darbą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilnietė po kojos traumos buvo priversta grįžti į darbą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilnietę šokiravo tai, ką jai pasakė gydytojai.<br>V.Balkūno nuotr.
Vilnietę šokiravo tai, ką jai pasakė gydytojai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 29, 2015, 3:03 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 7:27 PM

Nelaimė nutiko, kai moteris per pietų pertrauką buvo išėjusi iki parduotuvės ir paslydo gatvėje. Atvykę medikai suteikė pirmąją pagalbą ir išvežė į ligoninę. Koja buvo sugipsuota, moteris išleista gydytis į namus.

„Po to, kai man buvo suteikta pirmoji pagalba, mano koja 10 dienų buvo gipse, bet kai apsilankiau pas chirurgą, jis nuėmė gipsą ir nepasiūlęs jokio įtvaro išsiuntė namo, prieš tai įspėjęs, kad turiu apsilankyti pas traumatologą.

Pastarasis buvo šokiruotas, kad į jo kabinetą atėjau be gipso ar įtvaro. Jis pabrėžė, kad pažeistą vietą reikia saugoti, ta koja negalima remtis, ja minti ir net pasiūlė vėl uždėti gipsą, bet atsakiau, kad juk jau dešimt dienų vaikštau be jo“, – sakė vilnietė. Medikas nurodė užsidėti įtvarą ir dar pratęsė nedarbingumo pažymėjimą dešimčiai dienų.

Po to, kai koja jau 20 dienų gijo savaime, be įtvaro ar gipso, traumatologas vėl pasiuntė pas chirurgą.

„Pas tą patį gydytoją patekti nepavyko, nes jis jau buvo atleistas iš darbo, tad nuėjau pas kitą specialistą. Vėliau susirgo ir šis, taip patekau pas trečią gydytoją – tai buvo Valerijus Sidorovas. Kad pas jį patekčiau, vėl teko eiti į polikliniką ir gauti talonėlį registratūroje“, – kalbėjo pacientė.

Gydytojas nesiklausė?

Moteris pasakojo, kad jai atėjus pas gydytoją jis buvo labai piktas, mat buvo daug norinčių pas jį patekti pacientų, o dar reikia pavaduoti sergantį kolegą ir priimti jo pacientus. „Nespėjau įeiti į kabinetą, o gydytojas pakeltu tonu man liepė pasirašyti, kad esu sveika ir galiu grįžti į darbą.

Nustebau, kaip galiu būti sveika, jei vos atėjau, nesutikau pasirašyti, bet gydytojas pareiškė, kad esu sveika ir kitą dieną jau galiu eiti į darbą. „Sodros“ darbuotojos taip pat buvo nustebusios, kad po tokio sužalojimo taip greitai baigtas gydymas“, – kalbėjo pašnekovė ir pridūrė, kad ji ir dabar negalinti be nuskausminamųjų užmigti, mat sužeistą vietą skauda.

L.Martinova po sunkios kojos traumos namuose gydėsi 37 dienas, o gydytojo sprendimas nepratęsti nedarbingumo laikotarpio šokiravo ne tik ją, bet ir kitus specialistus. Tos pačios gydymo įstaigos traumatologas, konsultavęs moterį, perspėjo, kad jai teks gydytis apie tris mėnesius.

Moteris dirba vaikų darželyje – yra atsakinga už vaikų maitinimą, tad kai pasakė gydytojui, kad su įtvaru bus sunku atlikti  darbus, jis moteriai pasiūlė ramentus.

„Žinau, kad kitiems pacientams tokiais atvejais skiriamos įvairios procedūros, o mane tiesiog išsiuntė į darbą pasiūlę išgerti vaistų nuo skausmo. Juk dirbu su vaikais, jie judrūs, reikia atsakingai juos prižiūrėti“, – atsiduso moteris ir pridūrė, kad kasdien eina į darbą, tačiau be kolegių pagalbos visų reikiamų darbų pačiai atlikti nepavyktų.

Po pokalbio su gydytoju moteris parašė laiškus ir Sveikatos apsaugos ministerijai, ir Seimui, bet jokio atsakymo negavo.

Poliklinika aiškinsis situaciją

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su Karoliniškių poliklinikos administracija, pavyko gauti ir medikų komentarą: „Norėtume paaiškinti, kad nedarbingumo laikotarpis priklauso nuo patirtos traumos sunkumo, gijimo dinamikos, gydytojo rekomendacijų vykdymo, paciento sveikatos būklės ir amžiaus, lydinčių ligų bei kitų faktorių, kurių visumą vertina gydytojas specialistas.

Atkreipiame dėmesį, kad tuo atveju, jeigu pacientams kyla klausimų dėl gydytojų chirurgų taikomo gydymo arba jie turi kitų pastebėjimų, visada yra galimybė kreiptis į Chirurgijos skyriaus vedėją, kuris pagal kompetenciją spręs visus iškilusius klausimus“, – teigiama Chirurgijos skyriaus vedėjo Andrius Sadausko komentare.

Medikas teigė, kad gydymo įstaigai rūpi kiekvieno paciento sveikata, todėl nedelsiant susisiekta su paciente ir ji pakviesta atvykti į gydytojų konsultacinės komisijos posėdį, kuriame bus išnagrinėta ši problema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.