Konservatoriai bandys išvėdinti savąjį kambarį

Kaip ištrūkti iš tamsaus, sunkiais baldais apstatyto kambario ir iš niūrių pamokslautojų pavirsti linksmuolių kompanija? Atsakymo į šį klausimą tebeieško konservatoriai, svajojantys sugrįžti į valdžią.

Tyrimas parodė, kad Gabrielius Landsbergis ne itin siejamas su partija ir jos komanda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Tyrimas parodė, kad Gabrielius Landsbergis ne itin siejamas su partija ir jos komanda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris („Lietuvos rytas“)

Jan 5, 2016, 4:54 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 10:24 PM

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų rinkimų štabas užsakė visuomenės nuomonės apklausą, kurią atliko bendrovė TNS, buvo pasitelkti viešųjų ryšių specialistai iš „DDB Vilnius“.

Apklausos rezultatai buvo pristatyti partijos prezidiumo posėdyje. Taip pat buvo išklausyti ekspertų komentarai.

„Nieko naujo, ko nebūtų buvę seniai žinoma, neišgirdome“, – įspūdžiais su „Lietuvos rytu“ pasidalijo kai kurie prezidiumo nariai.

Pagrindinės problemos, kurias išryškino tyrimas, – naujasis dešiniųjų vadovas europarlamentaras Gabrielius Landsbergis ne itin siejamas su partija ir jos komanda, konservatoriai rinkėjams atrodo labiau orientuoti į praeitį, o ne į ateitį.

Trys skirtingos patalpos

Apklausos rengėjai pasiūlė apklausiamiems žmonėms įsivaizduoti, kad jie eina koridoriumi ir užsuka į vis skirtingus kambarius, kuriuose sėdi konservatoriai, liberalai ir socialdemokratai.

Taigi rinkėjai konservatorių kambarį įsivaizdavo kaip tamsią patalpą, apstatytą gražiais, bet senais baldais, o jame susėdusius žmones kalbant protingai, tačiau nuobodžiai.

Socialdemokratų kambarys, nors ir apsilaupęs ir sovietinės išvaizdos, pilnas „paprastų“ žmonių (kai kurie – atsiduodantys alkoholiu), rinkėjams atrodė visai simpatingas ir „savas“.

Liberalai buvo susibūrę šviesiame kambaryje, kurio interjeras – iš metalo ir stiklo, o jame esantys žmonės – triukšmingi, linksmi ir laisvai besielgiantys.

Ieškojo ir galimų kaltųjų

Į diskusijas panirę konservatoriai ieškojo atsakymų, ką daryti.

Partijos vadovybė teigė, kad reikia taikytis ne tik į liberalų, bet net ir į socialdemokratų rėmėjus. Esą liberalų rinkėjus reikėtų pervilioti liberalesne retorika, taip primygtinai kaip anksčiau neakcentuojant „tradicinių krikščioniškųjų vertybių“.

Taip pat buvo pabrėžta, kad nemažai socialdemokratų rinkėjų nėra visiškai patenkinti savo materialine padėtimi.

Todėl konservatoriai juos turėtų patraukti daug aiškiau parodydami, kad būtent dešinieji yra jėga, kuri ne tik kalba apie materialinę gerovę, pensijas, algas, bet ir iš tiesų sugeba žodžius paversti kūnu.

Pats G.Landsbergis ir viešųjų ryšių ekspertai pabrėžė, jog naujajam lyderiui labiausiai reikia visų partijos narių pagalbos ir komandos, taip leisdami suprasti, kad kol kas ši pagalba nėra pakankama.

G.Landsbergio senelis Vytautas Landsbergis pareiškė, kad tuo atveju, jei partija prastai pasirodys per rinkimus, labiausiai reikės kaltinti Seimo konservatorių frakciją.

Traukinys nevėluoja?

Seimo narys Dainius Kreivys, vadovaujantis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų rinkimų štabui, „Lietuvos rytui“ teigė, kad diskusijos partijoje vyksta pačiu laiku.

„Planuojame, kad tam tikri strategijos elementai bus patvirtinti sausio viduryje, taigi tikrai ne per vėlai. Pavyzdžiui, tyrimai anksčiau būdavo atliekami tik rinkimų metų pavasarį“, – aiškino D.Kreivys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.