Kovo 11-osios dovana: Lietuvos politikai – Rusijos priešų sąraše

Įvairūs įžeidžiami komentarai ar įtartino turinio laiškai politikams – ne naujiena, bet įtraukimas į prieš Rusiją nusiteikusių „šnipų“ sąrašą Kovo 11-osios išvakarėse „pradžiugino“ ne vieną. Apie gautus grasinimus šį kartą prabilo net keli Seimo nariai.

Neva Rusijos priešus įvardijusiame tinklalapyje – Seimo narių pavardės.<br>Facebook.com nuotr.
Neva Rusijos priešus įvardijusiame tinklalapyje – Seimo narių pavardės.<br>Facebook.com nuotr.
A.Anušaukas taip pat pateko į Rusijos priešų sąrašą.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Anušaukas taip pat pateko į Rusijos priešų sąrašą.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Juknevičienė dėl incidento kreipsis į Valstybės saugumo departamentą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Juknevičienė dėl incidento kreipsis į Valstybės saugumo departamentą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 10, 2016, 3:59 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 2:37 AM

„Gavome sveikinimą ir iš Smeršo Nr.2. Kas nežino, ką reiškia santrumpa, – „Smert špionam“ (rusų k.) arba „Mirtis šnipams“. NKVD organizacija, veikusi pasaulinio karo metais. Dabar sudarinėja Rusijos „priešų“ sąrašus. Atsidūriau garbioje kompanijoje šalia Rasos Juknevičienės, Kęstučio Masiulio, Aleksandro Matonio, Andriaus Užkalnio, Algio Ramanausko ir kt.“, – rašė Arvydas Anušauskas savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Priešų sąrašas nenustebino

Į šią žinią reagavo ir R.Juknevičienė. „Kremlius paskelbė teisingų žmonių sąrašus“, – savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje juokavo politikė.

Į minėtą sąrašą taip pat pateko gynybos ir saugumo ekspertas A.Matonis. Jis paliko komentarą, pabrėždamas, kad pateko į garbingą kompaniją.

Laimingųjų pavardės publikuojamos specialiai sąrašui paskelbti sukurtame tinklalapyje, pateikiamos ir jų nuotraukos. Tiesa, naršant akivaizdu, kad tinklalapis sukurtas paskubomis, – dalis funkcijų neveikia.

Kalbėdama su naujienų portalo lrytas.lt žurnalistais R.Juknevičienė teigė įvairių grasinimų sulaukianti nuolat, tik anksčiau jie pasiekdavo paprastu paštu, o dabar persikėlė į interneto erdvę.

„Kol kad daug informacijos neturiu ir nespėjau įsigilinti, šią žinią perduosiu Valstybės saugumo departamentui. Tokio tipo grasinimas – pirmas. Tai galima vertinti kaip grasinimą nužudyti. Tegul aiškinasi tarnybos, pati galų neieškosiu“, – teigė politikė ir sakė, kad įvairūs grasintojai suaktyvėja, jei ji dažniau pasisakanti apie Kremlių ir pačią Rusiją.

Sukurtas Didžiojoje Britanijoje

Gynybos ir saugumo ekspertas A.Matonis taip pat matė tinklalapį ir savo pavardę tariamų Rusijos priešų sąraše.

„Iš tiesų jis sukurtas Didžiojoje Britanijoje vasario mėnesio pabaigoje. Kaip sakė mane konsultavę kompiuterių ekspertai, technologiškai tai gana primityvus, blogai veikiantis tinklalapis. Tai vykstančio informacinio karo bruožas, kai Lietuvos informaciniai priešai bando suskaldyti visuomenę, sukelti nepasitikėjimo ir neapykantos atmosferą. Žinoma, natūralu, kad įvardyti asmenys, kurie daugiau figūruoja viešojoje erdvėje kaip politikai ar žurnalistai. Tie, kurie reiškia kritinę poziciją dabartinio Kremliaus atžvilgiu“, – sakė A.Matonis.

A.Matonis neatmeta, kad dėmesys šiam tinklalapiui gali būti susijęs su Kovo 11-osios minėjimu, ir mano, jog greitai jo veikla nutrūks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.