Seimas – vis drąsesnis. Ar ilgam?

Jeigu valdantieji nuspręs išties rimtai susikibti su viršenybę visaip demonstruojančia prezidente D.Grybauskaite, jie tai darys pirmiausia Seime – neduos ramiai gyventi jos vadelėjamai teisėsaugai, blokuos siūlomus vadovus, skandins iš Prezidentūros nuleistus teisės aktų projektus.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Mar 23, 2016, 6:46 AM, atnaujinta May 31, 2017, 10:11 PM

O pirmoji pavasario kregždė purptelėjo antradienį – Seimas atmetė D.Grybauskaitės siūlymą uždrausti reorganizuotis partijoms, kurios turi bėdų su valdiškais namais, pavyzdžiui, yra įtariamos politine korupcija, pinigų plovimu ar kitomis šelmystėmis.

Prezidentė įstatymo pataisą pasiūlė prisimindama Darbo partijos manevrą pakeičiant iškabą išvengti atsakomybės kaip juridiniam asmeniui, taip pat turėdama galvoje įtarimus, pateiktus valdantiesiems „tvarkiečiams“, kurie irgi svarsto apie jungimąsi su įvairia smulkme.

Vakar iš pradžių šalies vadovės pataisai šiek tiek pritrūko reikiamo skaičiaus balsų, o kitu balsavimu Seimo dauguma projektą atmetė ir grąžino tobulinti. Taip lyg dar labiau pasišaipydama iš prezidentės.

Juk ji niekada neklysta, kitaip sakant, yra tobula. O dabar – tokia formuluotė! Tobulinti.

Ar toks Seimo kirtis bus išimtis ir išgąsdins net pačius jo autorius, ar tokių bus daugiau?

Tvirčiau atsakyti į šį klausimą leis svarbaus prezidentinio kandidato, vieno ištikimiausių D.Grybauskaitės statytinių – Lietuvos banko vadovo V.Vasiliausko – likimas.

Ar jis bus palaimintas antrajai kadencijai?

Prezidentės dvariškiai jau ėmė viešai reikšti viltis, kad Seimas balsuos objektyviai.

Matyt, jiems neramu. Vis dėlto šis veikėjas priskaldė daug malkų.

Tuo pat metu valdantieji suokė bankininkui pagyras. Nuo to nerimas S.Daukanto aikštėje turėjo dar labiau padidėti. Juk panašiomis pagyromis buvo klotas ir ne vieno kandidato į generalinius prokurorus kelias, kuris taip ir pasibaigė Seime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.