Socialdemokratams nugarą atsuko ir olimpinis čempionas

Su socialdemokratais Seimo nario mandato siekti žadėjęs vienas garsiausių šalies sportininkų, disko metikas Virgilijus Alekna nuspaudė stabdžius. Olimpinis čempionas pranešė nedalyvausiąs rinkimuose.

Socialdemokratų lyderiui A.Butkevičiui nepavyko įkalbėti V.Aleknos pasukti į politiką.<br>M.Kulbio nuotr.
Socialdemokratų lyderiui A.Butkevičiui nepavyko įkalbėti V.Aleknos pasukti į politiką.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Mar 23, 2016, 4:17 PM, atnaujinta May 31, 2017, 7:52 PM

Tai portalui patvirtino Socialdemokratų partijos rinkimų štabo vadovas Algirdas Sysas. „V.Alekna nutarė iš viso nedalyvauti politikoje. Bent man jis taip sakė, bet aš negaliu garantuoti, kad jis neveda kokių derybų su kitomis partijomis“, – pareiškė socialdemokratų rinkimų strategas.

Anot Seimo vicepirmininko, tokį sportininko apsisprendimą esą lėmė asmeninės priežastys. „Šeima jam patarė nežengti šito žingsnio ir jis nusprendė likti prie sporto. Galbūt V.Alekna nenorėjo viešumo, kuris politikoje – neišvengiamas“, – svarstė A.Sysas.

Pats V.Alekna trečiadienį portalui pripažino jau prieš kelias savaites priėmęs sprendimą nedalyvauti rinkimuose į Seimą. Jis tvirtino, kad sprendimas nebuvo lengvas. „Rimtai svarsčiau tokią galimybę, bet supratau, kad tam dar ne laikas“, – sakė disko metikas.

Garsus sportininkas neneigė, kad tokiam jo sprendimui įtakos turėjo ir socialdemokratus persekiojantys skandalai. „Trokštu ramybės, o politikoje tai, ko gero, neįmanoma“, – svarstė V.Alekna, pripažinęs, kad šiam žingsniui pristigo ir ryžto. Vieta partijos rinkimų sąraše esą buvo antraeilis dalykas.

Anksčiau V.Alekna, kuris šiuo metu dirba patarėju Vidaus reikalų ministerijos Viešojo valdymo politikos departamente, vengė kalbėti apie galimą savo posūkį į politiką. „Esu statutinis pareigūnas ir kol kas negaliu komentuoti šių žinių. Vidaus tarnybos statutas mane įpareigoja nekalbėti apie politiką. Kai išeisiu į pensiją, tuomet labai ramiai atsakysiu į klausimus apie Seimo rinkimus. Vieną galiu aiškiai pareikšti: prieš Seimo rinkimus visada gaudavau pasiūlymų atstovauti tai ar kitai politinei pusei. Ir dabar tų pasiūlymų buvo“, – prieš mėnesį kalbėjo V.Alekna.

44 metų buvusiam sportininkui buvo siūloma į Seimą kandidatuoti Fabijoniškėse. Neoficialiai kalbėta, kad Socialdemokratų partijos kandidatų sąraše jam buvo numatyta 13 vieta, tačiau V.Alekna esą vis tiek nebuvo tikras, kad pateks į Seimą.

Jeigu būtų nusprendęs dalyvauti Seimo rinkimuose, daugiau kaip 22 metus statutiniu pareigūnu buvęs V.Alekna, būtų turėjęs pasiprašyti išleidžiamas į pensiją. Gali būti, kad sportininką nuo politikos atbaidė ir nežinia dėl socialinių garantijų pasirinkus politiko kelią.

Socialdemokratai kandidatuoti jų partijos sąraše į Seimą viliojo ir vidaus reikalų ministrą Saulių Skvernelį, tačiau populiarusis politikas trečiadienį pranešė pasirinkęs Valstiečių ir žaliųjų sąjungą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.