Pavasarį atkuto politiniai bėgliai

Seimo Audito komiteto vadovę „tvarkietę“ Jolitą Vaickienę priglaudusi opozicinė Liberalų sąjūdžio frakcija netrukus gali pasipildyti dar vienu valdančiosios daugumos atstovu.

Seime – suaktyvėjęs narių judėjimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Seime – suaktyvėjęs narių judėjimas.<br>D.Umbraso nuotr.
„Tvarkietei“ J.Vaickienei ir „darbiečiui“ S.Bucevičiui tapo mieli liberalai.<br>T.Bauro nuotr.
„Tvarkietei“ J.Vaickienei ir „darbiečiui“ S.Bucevičiui tapo mieli liberalai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Tadas Ignatavičius („Lietuvos rytas“)

2016-03-25 14:49, atnaujinta 2017-05-31 14:10

Eligijus Masiulis „Lietuvos rytui“ patvirtino, kad Kaimo reikalų komitetui vadovaujančiam „darbiečiui“ Sauliui Bucevičiui siūloma tapti liberalų kandidatu Akmenės-Joniškio apygardoje, į kurią jis buvo išrinktas per praėjusius rinkimus.

„Akmenės rajone mes turime stiprias pozicijas, o prisijungus S.Bucevičiui jėgos dar labiau sustiprėtų. Manau, turėtume didelę galimybę laimėti“, – aiškino Liberalų sąjūdžio lyderis.

Anot E.Masiulio, liberalai visuomet palankiai vertino S.Bucevičiaus veiklą parlamente, o jo požiūris dažnai sutapdavo su opozicijos.

„Bet frakcijoje stalas nėra didelis ir kėdžių skaičius ribotas. Daugiau žmonių prie jo netilptų. Be to, neturime tikslo pritraukti kuo daugiau žmonių iš valdančiosios koalicijos“, – tvirtino E.Masiulis.

S.Bucevičius „Lietuvos rytui“ teigė sulaukęs Liberalų sąjūdžio Akmenės skyriaus pasiūlymo pereiti pas juos, bet galutinį atsakymą pateiks vėliau: „Pats jau esu apsisprendęs, bet dar turiu atsiklausti savo skyriaus žmonių.“

Kaimo reikalų komiteto pirmininkas apie savo ketinimus jau kalbėjosi ir su partijos vadovybe. S.Bucevičiaus teigimu, jo apsisprendimą lengvina ir vakarykščiai įvykiai Seime, kai nederinant su jo vadovaujamu komitetu skubiai buvo nustatytos minimalios pieno supirkimo kainos.

Liberalų sąjūdžio frakcijos gretas vakar papildė ir „tvarkietė“ J.Vaickienė, kuriai pasiūlyta su šia partija dalyvauti rinkimuose Kretingos-Palangos vienmandatėje rinkimų apygardoje.

J.Vaickienė aiškino, kad jos posūkį lėmė pastaruoju metu ypač sustiprėjęs kai kurių politinių jėgų populizmas ir radikalizmas.

Tuo metu „tvarkiečių“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis teigė, kad jie jau seniai buvo nepatenkinti kolegės vadovavimu Audito komitetui, net svarstė galimybę ją pakeisti, todėl politikė ir pabėgo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.