Juras Požela: „Ateityje sveikatos paslaugos tik brangs“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ viešėjęs sveikatos apsaugos ministras Juras Požela, paklaustas, kaip jaučiasi praėjus kelioms savaitėms darbo naujame poste, sakė: „Lūkesčių ir spėjimų neturėjau, viskas bus gerai.“

J.Požėla žada nemažai pertvarkų sveikatos priežiūros sistemoje.<br>T.Bauro nuotr.
J.Požėla žada nemažai pertvarkų sveikatos priežiūros sistemoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2016, 8:26 AM, atnaujinta May 31, 2017, 2:23 AM

Apie tai, kokiais pasiekimais per savo darbo ministro poste laikotarpį, ministras jau gali pasigirti, J.Požela sakė: „Požiūrio pakeitimas pačioje ministerijoje priimant sprendimus. Žmonių nuotaikos pastebimais geresnės, tad derinimas ir bendradarbiavimas pastebimai pagerėjo“.

Ministro teigimu, šiuo metu jis daug dėmesio skiria Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų paskirstymo klausimams, artimiausiu metu ministerijoje pradės dirbti ministro patarėjas, kuris bus atsakingas už psichikos sveikatos sferą.

„Darbo rezultatus žmonės įvertins per rinkimus rudenį. Aš pats manysiu, kad darbas padarytas, įvertinus realius postūmius“, – kalbėjo ministras.

Į klausimą, kodėl valstybė gydo pasekmes, o neskiria dėmesio žmonių fiziniam aktyvumui – Lietuvoje net 40 proc. gyventojų nėra pakankamai fiziškai aktyvūs – laidos svečias atsakė: „80 proc. ligų yra susijusios su gyvenimo būdu. Planuojame steigti sveikatingumo fondą, kuriam organizacijos bus skatinamos teikti paraiškas ir planuojamas finansavimas įvairiems projektams,“ – sakė J. Požela ir pridūrė, kad planuojama ir skirti dėmesį moksleivių aktyvumui mokyklose bei įvairioms prevencinėms programoms.

Ministro nestebina pacientų piktinimasis priemokomis už sveikatos paslaugas: „Esama nerimą keliančio fakto, kad Lietuva pagal PSO duomenis patenka į raudonąją zoną pagal priemokų iš savo lėšų skaičius. Priemokų neturėtų būti, žinome, už kokias paslaugas prašoma papildomų primokėjimų. Dažnai matome piktnaudžiavimą ir iš sveikatos apsaugos įstaigų“, – kalbėjo ministras ir pridūrė, kad būtina sveikatos apsaugos sistemos restruktūrizavimas ir efektyvesnis lėšų panaudojimas.

J.Požela tikino, kad nereikia pamiršti, jog pasaulinės tendencijos rodo, kad ateityje sveikatos paslaugos tik brangs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: komentarai apie Vilniuje besibaigiančias karines pratybas