Emigranto kelionė į Bahamas baigėsi Plungėje

„Ar žinote, koks šlykščiausias miestas pasaulyje? Plungė!“ – žodžių į vatą nevyniojo į naujienų portalo lrytas.lt redakciją paskambinęs Marius Skripkiūnas ir pridūrė, kad jau prakeikė dieną, kai grįžo į Lietuvą.

Plungiškio kelionė į rojaus kampelį baigėsi nė neprasidėjusi. Dabar vyras keikia gimtąjį miestą.<br>123rf nuotr.
Plungiškio kelionė į rojaus kampelį baigėsi nė neprasidėjusi. Dabar vyras keikia gimtąjį miestą.<br>123rf nuotr.
Plungiškio planas vykti į Bahamas sugriuvo praradus pasą.<br>123rf.com nuotr.
Plungiškio planas vykti į Bahamas sugriuvo praradus pasą.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 13, 2016, 5:19 PM, atnaujinta May 29, 2017, 2:07 AM

Praėjusių metų lapkritį vyras sugrįžo atostogų į tėvynę – kurį laiką jis dirbo Norvegijoje. Atostogos Lietuvoje vyriškiui apkarto po to, kai per vieną vakarėlį šis apsistumdė su žmonos giminaičiu. Nors M.Skripkiūnas teigė turėjęs išvykti dirbti į Bahamas, to padaryti negalėjo, nes dėl incidento tyrėjai iš jo atėmė pasą. Dėl savo problemų vyras kaltina teisėsaugos pareigūnų elgesį.

Policija atvyko ir paėmė pasą

Paklaustas, ar susistumdymo metu kas nors nukentėjo, vyras buvo atviras: „Taip, ir aš, ir jis, bet į policiją niekas nesikreipė. Buvo suplėšytas mano gitaros dėklas. Pasiėmiau gitarą ir iš vakarėlio patraukiau namo, kai mane pasivijo tas vyras. Tą vakarą jaučiau, kad tai ne mano kompanija, tad patraukiau namo.

Jau ketinau skristi į Bahamas, iš kur kruiziniu laivu turėjau plaukti į Majamį, nes mano darbas susijęs su laivų įranga, jų priežiūra. Jau buvau suplanavęs kelionę, kai gavau kvietimą atvykti į policiją. Aiškinau tyrėjams, kad jokių pretenzijų niekas niekam neturi, o man reikia išvykti. Tyrėja sakė, kad galėsiu išvykti, pažadėjau bendradarbiauti, jei kils kokių problemų, bet vos man grįžus namo, atvyko pareigūnai ir pasiėmė mano pasą.“  

Pašnekovas teigė, kad veikiausiai žmonos giminaitis kreiptis į pareigūnus buvo paskatintas vėliau, siekiant pasipelnyti: „Matyt, nutarė pasipinigauti. Jis turi daugybę paskolų, o čia grįžo emigrantas, kodėl tuo nepasinaudojus? Nustebino mane ir prokurorės pozicija, kuri man pasiūlė nueiti pas tą žmogų, sumokėti jam pinigų, gauti parašą, kad man pretenzijų neturi. Kodėl turėčiau kažkam kažką mokėti, jei nesutinku su man mestu kaltinimu?“

Vyras teigė, kad prokurorė jį apgavo, nes tikino leisianti išvykti į darbą, jis net turėjęs darbdavio įsakymą dėl komandiruotės. „Turėjau išvykti dviem savaitėms, o dabar tiesiog sėdžiu be nieko“, – sakė jis.

Prarado ne tik darbą, bet ir žmoną

M.Skripkiūnas teigė, kad šis incidentas pakenkė ne tik jo karjerai, bet ir santykiams šeimoje: „Tokie darbo pasiūlymai nesimėto, gal esu vienintelis lietuvis, gavęs progą dirbti tokį darbą, o dabar su manimi tiesiog bandoma susidoroti. Nebeturiu nieko. Po incidento prasidėjo barniai šeimoje, ir žmona su vaiku paliko namus. Prakeikiau tą dieną, kai grįžau į Lietuvą“, – liūdnai atsiduso pašnekovas.

Vyras tikino, kad Lietuvoje turi naują automobilį, naujos statybos butą, bet tai jo jau nebedžiugina: „Kas man iš to buto, jei neliko šeimos, užrakinsiu jį ir išvažiuosiu, bet kitus žmones noriu perspėti, kad iš Lietuvos komunizmas nedingo. Kalbu ir apie prokurorės bendravimo manierą, ne kartą su manimi ji kalbėjosi pakeltu balsu.“

M.Skripkiūnas baisėjosi ir pačia prokuratūra: „Patalpos prirūkytos, nors tai vieša įstaiga.“ 

Prokurorė: „Tyrėjos veiksmai buvo teisingi“

Prokurorė Eleonora Kudriavceva nė kiek nenustebo sulaukusi portalo lrytas.lt žurnalistės skambučio.

„Šis atvejis man puikiai žinomas. Per šeimos šventę, M.Skripkiūnui jau susiruošus namo, kitas žmogus jį pasivijo ir norėdamas atsisveikinti timptelėjo jį už rankos ar panašiai, bet žmogus buvo suspardytas. Yra liudytojas. Gauta specialisto išvada, kad nukentėjusiajam nesunkiai sutrikdyta sveikata, tai apysunkis nusikaltimas“, – kalbėjo prokurorė ir pridūrė, kad M.Skripkiūnas nesutiko būti apklausiamas be advokato ir dar tyrėjai papasakojo, kad ketina išvykti.

„Mums reikia atlikti tyrimą, tad buvo skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas, kuri užtikrina įtariamojo dalyvavimą procese. Jis skundė tokius tyrėjos veiksmus, teigė, kad neturi lėšų advokatui. Buvo paaiškinta, kad padarysime viską, kad byla būtų išspręsta tinkamai, teisingai ir greitai“, – kalbėjo E.Kudriavceva.

Anot jos, vyrui davus parodymus, vyko intensyvios liudytojų apklausos, po kurio laiko M.Skripkiūnas vėl kreipėsi į prokurorę prašydamas panaikinti kardomąją priemonę.

„Jis minėjo, kad ketina įsidarbinti, bet tikino, kad užtenka tik dokumento kopijos, ir ši kopija jam buvo paruošta, tačiau netrukus jo planai pasikeitė ir jis pareiškė, kad išvyksta į užsienį. Dar vakar patikrinau jo bylą ir jos medžiaga nesutampa su jo pasakojimu, kaip viskas buvo. Šiandien jis turėjo rašyti prašymą dėl kardomosios priemonės pakeitimo. Žinoma, sutarėme, kad iš pat ryto jis atvyks su visais dokumentais, bet užuot tai padaręs, M.Skripkiūnas šį rytą apsilankė pas aukštesnį prokurorą ir jam dar kartą buvo paaiškinta visa tvarka“, – pasakojo prokurorė.

E.Kudriavceva teigė, kad M.Skripkiūnui buvo paaiškinti visi galimi bylos sprendimo būdai: „Galimas susitaikymas, tad pasiūliau pripažinti savo kaltę ir susitaikyti su nukentėjusiuoju, tada byla būtų nutraukta. Kitas variantas – siūliau išsiųsti bylą ir be teisminio nagrinėjimo, jei nukentėjusiam atlyginama žala, ir taip viską baigti. Asmuo nesutiko. Paskutinis variantas – kaltinamuoju aktu byla atiduodama teismui, bet tuomet vyksta tyrimas ir teismas.“ Trečiasis bylos baigties variantas neabejotinai pareikalaus daugiausia laiko.

Prokurorė pabrėžė, kad byloje yra pakankamai duomenų, kad minėtu atveju buvo padaryta veika, kuria vyras įtariamas, o tyrėjos veiksmai buvo teisingi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.