G. Landsbergis: „Rusija agresyvėja“

„Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ viešėjęs europarlamentaras Gabrielius Landsbergis kalbėdamas apie galimai į Lietuvos teritoriją įskridusius rusų sraigtasparnius, sakė: „Tai kelia didelį nerimą, Rusijos veiksmai vis dar agresyvėja. Lietuvos pareigūnai, kurie pasakė, kad rusai galimai išsilaipino Juodrakntėje, turi pasakyti ir ką mes darome, kokie tyrimai buvo atliekami ir ką daryti, kad tai nepasikartotų ateityje“.

G.Landsbergis teigia, kad Rusijos veiksmai agresyvėja.<br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis teigia, kad Rusijos veiksmai agresyvėja.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2016, 8:19 AM, atnaujinta May 28, 2017, 9:48 PM

Politikas negailėjo kritikos už Lietuvos sienų saugumą atsakingiems pareigūnams. „Ar kariuomenė žino apie išsilaipinimą Juodkrantėje? Kokių veiksmų turi imtis ministras? Kai prie Stokholmo kraštų buvo priplaukęs rusų karinis laivas, visa informacija buvo paviešinta“, – kalbėjo politikas ir pridūrė, kad atviras kalbėjimas su visuomene padeda priimti teisingus sprendimus ateityje, kai sprendžiamas stojimo į tarptautines gynybos ir kitas organizacijas klausimas.

G.Landsbergis teigė, kad Lietuvai būtina įsigyti priešlėktuvių apsaugos sistemų: „Tai būtų tam tikra atgrasymo priemonė.“

Anot jo, Rusijos veiksmai jau seniai demonstruoja tam tikrą poziciją visos Europos atžvilgiu „Rusija tyčiojasi iš pasaulio įsitraukdama į karą Sirijoje, didindama pabėgėlių srautus į Europą. Pažiūrėkime į Rusijos veiksmus ne tik karinius, bet ir diplomatinius – tai tyčiojimasis iš viso Vakarų pasaulio“, – kalbėjo G.Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.