L.Linkevičius ragina ES imtis veiksmų

Lietuvos užsienio reikalų

L.Linkevičius išreiškė viltį, kad ES vieningai pasmerks Rusijos veiksmus ir paragins Kremlių atšaukti Medžliso veiklą draudžiantį sprendimą.<br>M. Kulbio nuotr.
L.Linkevičius išreiškė viltį, kad ES vieningai pasmerks Rusijos veiksmus ir paragins Kremlių atšaukti Medžliso veiklą draudžiantį sprendimą.<br>M. Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2016, 2:54 PM, atnaujinta May 28, 2017, 8:06 PM

Ministras penktadienį laišku kreipėsi į ES užsienio politikos vadovę Federicą Mogherini, kuriame atkreipė dėmesį į „bendros ES reakcijos į šį neteisėtą ir žmogaus teisės pažeidžiantį sprendimą svarbą“, penktadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„L.Linkevičius išreiškė viltį, kad ES vieningai pasmerks Rusijos veiksmus ir paragins Kremlių atšaukti Medžliso veiklą draudžiantį sprendimą“, – rašoma pranešime.

Trečiadienį Krymo prokurorė Natalija Poklonskaja nutraukė Medžliso veiklą, nes jo tikslai, anot prokurorės, yra „ekstremistiniai veiksmai“ ir „destabilizacija“.

L.Linkevičius išreiškė susirūpinimą dėl Medžliso narių saugumo ir tolesnės jų veiklos Kryme po Rusijos sprendimo uždrausti Medžliso veiklą.

Anot ministro, šis Rusijos veiksmas vertintinas kaip politiškai motyvuotas Krymo aneksijai nepritariančių totorių persekiojimas ir gali reikšti tolesnių agresijos veiksmų, nukreiptų prieš Krymo totorius, pradžią.

Pernai savo veiklą buvo priversta nutraukti populiari Krymo totorių televizija ATR, ji buvo viena iš nedaugelio balsų regione, kritikavusių Rusijos įvykdytą aneksiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.