Pareigūnų laiške – nerimas dėl T. Žilinsko ir premjero retorikos

[[ge:lrytas:lrytas:1459296]]

Pareigūnai: „Viliamės, kad T.Žilinskas padarys viską, jog pokyčiai vidaus reikalų sistemoje ne tik kad nesustotų, bet ir sparčiai judėtų į priekį.“<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Pareigūnai: „Viliamės, kad T.Žilinskas padarys viską, jog pokyčiai vidaus reikalų sistemoje ne tik kad nesustotų, bet ir sparčiai judėtų į priekį.“<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-15 17:01, atnaujinta 2017-05-28 19:07

Laiške rašoma, kad pareigūnams nerimą kelia ir premjero Algirdo Butkevičiaus retorika.

„A.Butkevičius savo kalbomis tarytum menkina pusantrų metų įdirbį vidaus reikalų sistemoje, o naujasis vidaus reikalų ministras žada susipažinti su situacija ir tada „bus matyt“, ką darys toliau. Pastarasis sistemoje praleido visą dvidešimtmetį, o apčiuopiamų darbų kaip ir nėra“, – rašoma viešame laiške.

„Vis dėlto viliamės, kad klystame, ir T.Žilinskas padarys viską, kad pokyčiai vidaus reikalų sistemoje ne tik kad nesustotų, bet ir sparčiai judėtų į priekį“, – teigiama jame.

Šį laišką pasirašė Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkė Roma Katinienė, Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas Tomas Vaitkunskas, Vilniaus apskrities ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas Vytautas Lamauskas, Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos pirmininkas Alfredas Povilanskas ir Lietuvos pasienio pareigūnų profesinės sąjungos vicepirmininkas Rimantas Liepa.

Profsąjungos teigia, kad naujasis ministras kol kas akcentavo tik pokyčius policijoje, tačiau bėdų yra ir kitur – tik 30 proc. valstybės sienos stebima vaizdo kameromis, ugniagesiams gelbėtojams trūksta įrangos, o jų atlyginimai yra mažiausi sistemoje.

„Todėl mums svarbūs ne tik tie pusė metų iki rinkimų. Mums svarbi kiekviena diena. Profesionalių pareigūnų mažėja kasdien, o likusiesiems sistemoje Lietuva moka mažiausius atlyginimus ir pensijas visoje Europoje“, – rašoma laiške.

T.Žilinskas vidaus reikalų ministru pradėjo dirbti ketvirtadienį. Jis pakeitė Saulių Skvernelį, kuris atstatydintas jam paskelbus apie planus Seimo rinkimuose dalyvauti su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Ministras pirmininkas A.Butkevičius šią savaitę pareiškė, kad T.Žilinską kritikuojančios profsąjungos „pradėjo politikuoti“, nepaisydamos statute numatyto politinio neutralumo principo.

Viena iš laišką pasirašiusių pareigūnių R.Katinienė BNS teigė, kad profesinės sąjungos „tikrai turi už ką padėkoti išėjusiam S.Skverneliui“, o laišką vadino „lūkesčių išdėstymu“, o ne politikavimu.

„Aš iš tikrųjų nemanau, kad nuomonės ar pozicijos pareiškimas yra politikavimas. Tuo labiau nemanau, kad tai yra kritika, pavadinčiau tai lūkesčių išdėstymu“, – teigė R.Katinienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.